foto: Mārtiņš Ziders
Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes 2018” sākas ar izstādi “Nošu raksti”
Mūziķis Varis Vētra pie festivāla "Bildes 2018" izstādes "Nošu raksti" darbiem.
Kultūra
2018. gada 11. oktobris, 12:12

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes 2018” sākas ar izstādi “Nošu raksti”

Kas Jauns

Jauns.lv

Tirdzniecības centra “Spice” otrajā stāvā atklāta mūzikas un mākslas festivāla “Bildes 2018” izstāde “Nošu raksti”. Šos mākslas darbus radošajā vasaras nometnē radījuši mūziķi, mākslinieki un radošās personības.

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2018" izstāde "Nošu raksti"

gallery icon

Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Arvīds Endziņš par izstādi saka: “Burti, skaitļi, punkti, komati, domuzīmes. Notis. Grafiskas zīmes, kas pavada mūs dzīves ceļā. Tomēr tās ir tikai atsevišķas skaņas, toņi, nokrāsas, kas pārtop par mūziku, gleznu vai citu pārdzīvojumu tikai savijoties kopā. Visu nosaka savīšanās secība. Var savīties pārdomāti, haotiski, agresīvi, ar mīlestību, visādi... Šogad kā izteiksmes līdzekli izstādes darbu veidošanai esam izvēlējušies notis un zīmes ap tām. Ja uzmanīgi paveramies apkārt mēs varam atrast tās telefona vados, kur apmetušies strazdi, jāņogu ķekaros un akmentiņos jūras liedagā. Vajag tikai uzmanīgi ieskatīties!”

foto: Ojārs Jansons
Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2018" radošās nometnes dalībnieki Igates pilī.


Izstādē “Nošu darbi” apskatāmi darbi, ko radījuši mūziķi Ieva Akuratere, Armands Alksnis, Andrievs Alksnis, Raimonds Bartaševičs, Igeta Gaiķe, Andis Jēkabsons, Māra Kalniņa, Mārtiņš Križevics, Jolanta Mateusa, Inta Grīnberga-Milzarāja, Aldans Milzarājs, Henrijs Eduards Mucenieks, Inta Pauļuka, Dace Pūce, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš, Einārs Vītols, mākslinieki Visvaldis Asaris, Arvīds Endziņš, Ināra Garklāva, Laila Kocere, Arvīds Plokšta, Indra Puķe, Andra Rācenāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa, žurnālistes Andra Alksne un Velga Vītola, aktieris Varis Vētra, baleta māksliniece Sandra Vītola un citas radošas personības, kā arī mūziķu bērni.


Izstāde būs apskatāma no 10. līdz 24. oktobrim tirdzniecības centrā “Spice”, kā arī Rīgas Kongresu namā festivāla “Bildes” koncertu laikā 30. novembrī un 1. decembrī.
Festivāls “Bildes 2018” notiks no 4. novembra līdz 1. decembrim, un noslēgsies ar tradicionālo “Bilžu” Veterānu koncertu Rīgas Kongresu namā.

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2018" programma.