Ivars Belte pārvēlēts par LTV valdes priekšsēdētāju
Pašreizējā LTV valde tika iecelta 2013.gadā. Valdes priekšsēdētājs ir Belte.
Sabiedrība
2016. gada 24. februāris, 15:40

Ivars Belte pārvēlēts par LTV valdes priekšsēdētāju

Jauns.lv

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē vienbalsīgi nolēma uz pieciem gadiem pagarināt pašreizējā Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja Ivars Beltes pilnvaras, bet uz pārējo valdes locekļu vietām tiks rīkots konkurss, pastāstīja NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska.

Kā sacīja Dulevska, LTV valdes izvērtējuma secinājums ir tāds, ka valde strādājusi atbilstoši saviem uzdevumiem. "Varbūt kāds no valdes locekļiem bija vairāk redzams, citiem varbūt bijušas kādas nepilnības viņu darbā, bet rezultāts ir tāds, ka mēs vienbalsīgi nolēmām pagarināt pilnvaras vienam valdes loceklim - pašreizējam priekšsēdētājam Beltem - uz pieciem gadiem," teica Dulevska.

Uz abu pārējo valdes locekļu amatiem tiks izsludināts konkurss, kurā Dulevska aicināja piedalīties arī pašreizējos valdes locekļus, norādot, ka konkurencē ar citiem speciālistiem viņi var arī uzvarēt.

Runājot par iemesliem šādam lēmumam, Dulevska sacīja, ka svarīgs faktors bijis tas, ka NEPLP redzēja, kāda ir sadarbība starp valdes locekļiem un pārējiem LTV darbiniekiem 18.februārī notikušajā sēdē LTV. "Redzējām, ka Beltem ir liels atbalsts no darbinieku puses, tāpat ir iestrādes un iniciatīvas, kas jāattīsta un ko trīs gadu laikā nav bijis iespējams attīstīt līdz galam," stāstīja Dulevska. "Vienbalsīgs NEPLP lēmums liecina, ka padome uzticas valdes priekšsēdētājam," norādīja padomes vadītāja.

Dulevska arī atklāja, ka vienlaikus nedaudz tiks mainītas pārējo valdes locekļu pilnvaras, proti, viens valdes loceklis atbildēs par finanšu jautājumiem, otrs par satura jautājumiem, bet tehnoloģiju jautājumi tiks nodoti atbilstoša cita speciālista rīcībā. "Uzskatām, ka tehnoloģiju lietās iespējams nolīgt kādu konkrētu darbinieku, jo šis apvienojums - finanses un tehnoloģijas - ir diezgan sarežģīts un šīs kompetences ir jānodala," stāstīja Dulevska.

Komentējot NEPLP lēmumu, Belte pauda gandarījumu, ka saņēmis vienbalsīgu padomes atbalstu, līdz ar to tiks nodrošināta pēctecība.

Runājot par turpmākajiem uzdevumiem, Belte aicināja vispirms sagaidīt, kāda tieši būs pilnvaru un pienākumu sadale valdē, kas varētu nedaudz mainīt prioritātes. "Jebkurā gadījumā, neatkarīgi no visa, prioritāte būs šī gada otrais pusgads un saturs, kur būs jāatrod finansējums. Tāpat būs runa par iekšēju funkciju nelielu pārdali atbildību jomā, un ir vesela virkne ar darbiem, ko nepieciešams paveikt jau tuvākajā laikā," sacīja LTV vadītājs.

Iepriekš NEPLP par LTV atbildīgā Dace Ķezbere sacīja, ka 24.februārī noslēgsies pašreizējās valdes izvērtējums, 3.martā tiks izsludināts konkurss uz vakanto valdes locekļu amatiem, bet pretendentu izvērtēšana noslēgsies 31.martā.

"Vecā valde beidz darbu 8.aprīlī, un 8.aprīlī darbu sāks jaunā LTV valde," teica NEPLP pārstāve.

Pašreizējā LTV valde tika iecelta 2013.gadā. Valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA