foto: LETA
Stiprā vēja dēļ slēgta Rīgas osta, un cilvēki ziņo par aukas postījumiem
Jūra vētras laikā.
2018. gada 26. septembris, 18:23

Stiprā vēja dēļ slēgta Rīgas osta, un cilvēki ziņo par aukas postījumiem

Jauns.lv / LETA

Stipro vēja brāzmu dēļ no plkst.16 slēgta Rīgas osta, apliecināja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Šabovica.

Viņa norādīja, ka patlaban ostas teritorijā vēja brāzmas sasniedz 20 līdz 28 metrus sekundē (m/s). Tas, cik ilgi osta būs slēgta, būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Šodien spēcīgā vēja dēļ ierobežots arī Liepājas ostas darbs.

Vējš Latvijā kļūs spēcīgāks, brāzmās sasniedzot 17-22 m/s, pretvēja piekrastē - 24-29 m/s, brīdina sinoptiķi. Ūdens līmenis Vidzemes piekrastē, tai skaitā Rīgā, vakarā paaugstināsies 100-120 centimetru virs vidējā.

Arī nakts sākumā daudzviet saglabāsies stiprs vējš, gubu-lietus mākoņi vietām piekrastē vēl var atnest vēja brāzmas līdz 26 m/s. Nakts gaitā un ceturtdienas rītā vējš pierims, bet dienā atkal visā Latvijā rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 m/s.

Ugunsdzēsēji līdz šim saņēmuši 46 izsaukumus par vēja radītajiem postījumiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz trešdienas plkst.19.30 saņēmis 46 izsaukumus saistībā ar vēja radītajiem postījumiem. Koki krituši pāri ceļu brauktuvēm. Tāpat saņemti izsaukumi par ēku konstrukcijām, kas lielā vēja dēļ bīstami atkarājušās vai atrāvušās.

Trešdien ap plkst.17 Rīgas ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 24 metriem sekundē (m/s), savukārt pilsētas centrā to spēks sasniedzis 20 m/s, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Līdzīgi kā Kurzemē, arī galvaspilsētā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžās krāsas brīdinājumu spēcīgā vēja dēļ.

Vēlāk vakarā vējš sāks rimt, prognozē sinoptiķi.

Ūdens līmenis Rīgā pakāpies 80 centimetru virs vidējā rādītāja un tuvākajās stundās pieaugs vēl par aptuveni 20 centimetriem. Plūdi nav gaidāmi.