Policija sākusi pārbaudi par viltotu loteriju, izmantojot aplikāciju "WhatsApp"
Populārās mobilās aplikācijas "whatsapp" un pazīstamo Latvijas elektronisko sakaru līdzekļu operatoru vārdā ir rīkota viltus loterija.
112
2016. gada 25. februāris, 12:50

Policija sākusi pārbaudi par viltotu loteriju, izmantojot aplikāciju "WhatsApp"

Jauns.lv

Valsts policija sākusi pārbaudi par viltotu loteriju, kas tiek īstenota, izmantojot populāro mobilo aplikāciju "whatsapp", informēja Valsts policija.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa ir saņēmusi informāciju par krāpniecību, kas tiek īstenota, izmantojot interneta lietotāju uzticību.

Populārās mobilās aplikācijas "whatsapp" un pazīstamo Latvijas elektronisko sakaru līdzekļu operatoru vārdā ir rīkota viltus loterija. Tā tiek īstenota interneta vietnē "www.supergifts4u.xyz", kur saturs ir gramatiski neprecīzs un, visticamāk, tulkots kādā automātiskajā tulkošanas platformā.

Iedzīvotājiem, pareizi atbildot uz vairākiem jautājumiem, tiek piedāvāta iespēja it kā laimēt dažādas vērtīgas balvas. Piedaloties loterijā, lietotājiem ir jāapstiprina tās nosacījumi, kuros iekļauts arī iknedēļas abonements, taču, lietotājam nezinot, par šādu pakalpojumu tiek iekasēta samaksa.

Šobrīd policijā saistībā ar minētajiem krāpšanas mēģinājumiem ir sākta pārbaude.

Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties aizdomīgām interneta vietnēm, vienmēr rūpīgi izvērtēt tās piedāvāto saturu un valodu, iespējamos loteriju nosacījumus un nesniegt savus personas datus.

 

Valsts policija brīdina par krāpniecību, kas īstenota viltotas loterijas ietvaros. Valsts policijas Ekonomisko...

Posted by

Valsts policija


LETA/Foto: VP, Foto: AFP/LETA