Ušakovs: "Mežaparka Lielās estrādes pārbūve ļaus godam sagaidīt Latvijas simtgadi"
Līdz ar estrādes ietilpības palielināšanu varam cerēt uz tūristu skaita pieaugumu,” norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Runā Rīga
2016. gada 26. februāris, 16:20

Ušakovs: "Mežaparka Lielās estrādes pārbūve ļaus godam sagaidīt Latvijas simtgadi"

Jauns.lv

Pateicoties Rīgas pašvaldības, Kultūras ministrijas un Finanšu ministrijas sadarbībai, panākta vienošanās, kas ļaus īstenot Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projektu.

“Pateicoties atbalstam un labai sadarbībai ar Kultūras ministriju un Finanšu ministriju, mēs varēsim īstenot šo vērienīgo projektu, kuram, sagaidot mūsu valsts simtgadi un Dziesmusvētku 150.gadskārtu, ir liela simboliska nozīme. Taču vienlaikus tas ir arī ekonomiski pamatots risinājums – pārbūvētā estrāde Rīgai piesaistīt pasaules klases māksliniekus, kas tagad parasti izvēlas koncertēt Tallinā, jo tur iz estrāde ar atbilstošu ietilpību. Līdz ar to varam cerēt uz tūristu skaita pieaugumu,” norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Lai to nodrošinātu, Rīgas domei Valsts kase  piešķirs  aizņēmumu uz 30 gadiem ar nulles procentu likmi. Plānots, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijai un pārbūvei varēs saņemt aizņēmumu līdz  45 miljoni eiro, bet precīza suma tiks noteikta atbilstoši izstrādātajam tehniskajam projektam, veicot  atbilstošās iepirkuma procedūras. Šādu lēmumprojektu šodien atbalstīja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Līdz  2018.gadam tiks pabeigta  Mežaparka estrādes rekonstrukcijas darbu 1.kārta, pārbūvējot un paplašinot skatītāju sēdvietu zonu un izbūvējot pazemes apjomu, kur tiks izvietotas tirdzniecības un ēdināšanas zonas, kā arī tualetes. Plānots, ka šeit varēs izvietot  līdz 35 000 sēdvietu vai 60 000 stāvvietu.

Savukārt līdz 2021.gadam plānots pabeigt jaunas estrādes būvniecību  atbilstoši Jura Pogas  arhitektu biroja izstrādātajam projektam, kas 2007. gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Tas ļaus uz skatuves vienlaikus izvietoties vairāk nekā 11 000 koristu.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Lūka/LETA