foto: Ekrānuzņēmums
Pabriks par čekas maisu publiskošanu: "Neredzu iemeslu, kāpēc šie dokumenti būtu jāslēp"
Brīvā valstī tiem ir jābūt pieejamiem, uzskata Pabriks.
Politika
2018. gada 13. septembris, 15:18

Pabriks par čekas maisu publiskošanu: "Neredzu iemeslu, kāpēc šie dokumenti būtu jāslēp"

Jauns.lv

“Es nezinu vai tas ietekmēs vēlētāju, bet jebkurā gadījumā tas ietekmē mūsu nācijas morālo veselības stāvokli. Šis ir viens no piemēriem, kurā atšķirībā no citām valstīm un sabiedrībām, mēs muļļājamies kā tāds kaķis ap karstu putru un nespējam pieņemt lēmumus,” komentāru par to, vai Čekas maisu saturs ir jāpublisko, RīgaTV24 raidījuma “Ziņu Top 5” speciālizlaidumā no Strasbūras pauda Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks.

"Šajā konkrētajā gadījumā man ir jāpiekrīt, jo man tā arī bija tāda iekšēja dilemma – darīt vai nedarīt, zinot, ka tie dokumenti, protams, nav pilnīgi," atbildot par Nacionālas Apvienības iniciatīvu atklāt VDK dokumentus, sacīja Pabriks. "Bet tajā pašā laikā es domāju par šo dokumentu publiskošanu un es neredzu iemeslu, kāpēc šie dokumenti būtu jāslēpj. Brīvā valstī tiem ir jābūt pieejamiem. Protams, mēs varam iegūt pietiekamus skaidrojumus no ekspertiem par to, ka tie nav pilnīgi – daļa varbūt ir melīga. Tāpēc mums ir jāmāk strādāt ar avotiem, lai saprotam, ka ne viss kas ir rakstīts melns uz balta ir patiesība," viņš turpināja.

foto: Ekrānuzņēmums
Brīvā valstī tiem ir jābūt pieejamiem, uzskata Pabriks.

"Es domāju, ka tauta nav tik liela muļķe, lai nespētu šīs lietas izvērtēt. Nedomāju, ka šeit būs kādas raganu medības. Es domāju, ka mums ir jāpieliek punkts, jāatver tā grāmata, jāizlasa, jānoliek malā un jāiet tālāk. Kamēr mēs nespēsim tam pārkāpt pāri, tas Padomju Dāmokla zobens pār mums karāsies," noslēgumā sacīja Pabriks.