foto: Facebook
Vēža mocītajai Sanitai Zutei varētu pietrūkt naudas par ārstēšanos netradicionālajā klīnikā
Sanita Vācijas klīnikā.
2018. gada 11. septembris, 21:25

Vēža mocītajai Sanitai Zutei varētu pietrūkt naudas par ārstēšanos netradicionālajā klīnikā

Jauns.lv

31 gadu vecā Sanita Zute sociālājā tīklā "Facebook" pirmdien publiskojusi pirmo attēlu pēc ilgāka laika - viņa atlabst klīnikā Vācijā, kur ar netradicionālās medicīnas metodēm cīnās ar pamatīgi ielaistu dzemdes kakla vēzi.

Sanita spēj stāvēt kājās, ne tikai pārvietoties ratiņkrēslā, vienlaikus viņas ķermenis joprojām ir ļoti vājš. Kā portālu Jauns.lv informēja slimnieces māte, atveseļošanās panākumi katru dienu ir mainīgi. "Nav bez sarežģījumiem," teic Judīte, Sanitas mamma, kura visu laiku ir kopā ar meitu netradiconālās medicīnas klīnikā Vācijā. Sanita tur atgūst spēkus, lai vēža novārdzināto organismu atveseļotu tiktāl, ka iespējama operācija un ķīmijterapija.

Naudas jautājums uz jautājuma zīmes

Jau vēstījām, ka Sanitas Zutes izvēlei netradicionālā, "organismu saudzējošā" veidā izārstēt dzemdes kakla vēzi pirms apmēram mēneša vietnē Ziedot.lv ģimene lūdza līdzpilsoņu palīdzību 25 000 eiro apmērā. Šobrīd līdz šai summai pietrūkst apmēram pusotrs tūkstotis eiro. Taču visu sarežģītāku padara fakts, ka ģimene nemaz nezina, cik kas šajā klīnikā īsti izmaksā. "Vieglāk būtu, ja mēs uzreiz redzētu, cik kas maksā, bet to uzzināsim tikai tad, kad izrakstīs rēķinu," skaidro Judīte, piebilstot, ka iepriekš nosauktie 25 tūkstoši bijušas tikai aptuvenas aplēses. Jau šobrīd Sanitai tiekot veiktas procedūras, kas nav bijušas iekļautas sākotnēji aprēķinātajā paketē. "Gala summa var izrādīties liels pārsteigums, bet es cenšos par to nedomāt, jo jebkurā gadījumā tas nemainīs mūsu turpmākās darbības," par tālāku ārstēšanos teic jaunās sievietes māte. 

Ziedojuma lūgums ietvēra 40 dienu ilgu atveseļošanās kursu pie daktera Hercoga Integratīvās medicīnas klīnikā Vācijā. Ģimene ir noraizējusies, ka tad, kad portālā Ziedot.lv fiksētā vajadzīgā summa - 25 000 eiro - tiks saziedota, ziedojumu vākšana šim projektam tiks slēgta. Šobrīd līdz lūgtajai summai pietrūkst vēl 1804 eiro.