Atlaišanas pabalstiem ministriju ierēdņiem plāno piešķirt 87 673 eiro
Finanšu ministrija prasa 29 804 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu finanšu ministra konsultatīvajām amatpersonām un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām parlamentārajam sekretāram, beidzot pildīt amata pienākumus.
Sabiedrība
2016. gada 28. februāris, 20:12

Atlaišanas pabalstiem ministriju ierēdņiem plāno piešķirt 87 673 eiro

Jauns.lv

Atlaišanas pabalstiem un kompensācijām par neizmantotajiem atvaļinājumiem bijušajiem ministriju darbiniekiem, kuri pēc jaunās valdības apstiprināšanas zaudējuši savus amatus, plānots piešķirts 87 673 eiro.

Par 87 673 eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" vairākām ministrijām un Valsts kancelejai otrdien, 2.martā, lems valdība.

Valsts kancelejai nepieciešami 18 655 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu Ministru kabineta loceklim un Ministru prezidenta biroja konsultatīvajām amatpersonām, beidzot pildīt amata pienākumus, tostarp darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Finanšu ministrija prasa 29 804 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu finanšu ministra konsultatīvajām amatpersonām un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām parlamentārajam sekretāram, beidzot pildīt amata pienākumus, bet Ekonomikas ministrija - 6 592 eiro atlaišanas pabalstiem un kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu ekonomikas ministra konsultatīvajām amatpersonām.

Izglītības un zinātnes ministra konsultatīvajām amatpersonām, kuras beigušas pildīt amata pienākumus, pabalstiem un kompensācijām nepieciešami 11 557 eiro, satiksmes ministra - 7 579 eiro, bet labklājības ministra konsultatīvajām amatpersonām un parlamentārajam sekretāram, beidzot pildīt amata pienākumus - 13 486 eiro.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA