Liepājas muzejs rīko tikšanos ar Elejas Veroniku
Elejas Veronikas darbi ir bijuši eksponēti daudzās Latvijas apdzīvotās vietās.
Novadu ziņas
2016. gada 2. marts, 20:16

Liepājas muzejs rīko tikšanos ar Elejas Veroniku

Jauns.lv

5. martā plkst. 14 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens interesents aicināts uz tikšanos ar Veroniku Uršuļsku jeb Elejas Veroniku. Savukārt 19. martā plkst. 14 Elejas Veronika muzejā lasīs savu dzeju.

No 5. marta līdz 27. martam Liepājas muzejā būs apskatāma Elejas Veronikas gleznojumu izstāde. Dziednieces darbos nozīmīgu vietu ieņem dabas tēma – meža ainavas mijas ar jūras tēlojumu. Šiem darbiem ir viena īpatnība – tie nāk no sirds. No tiem staro gaisma.

Elejas Veronikas darbi ir bijuši eksponēti daudzās Latvijas apdzīvotās vietās. Veronikas gleznas bijušas skatāmas Latvijas Dabas muzejā, Pilsrundāles bibliotēkā, Siguldas kultūras namā u.c.

Dziednieces gleznu reprodukcijas publicētas žurnālistes Brigitas Zeltkalnes grāmatā “Elejas Veronika”. Biogrāfiskajā stāstā mēģināts ieskicēt Veronikas personības un neparasto spēju fenomenu. Grāmatā ievietoti arī Veronikas dzejoļi, kā arī fotogrāfijas no personīgā arhīva, kas stāsta par viņas ģimeni, pasaules ceļojumiem un dziednieces darbu.

2011. gadā Latvijas Avīzes izdevniecībā iznācis Elejas Veronikas dzejas krājums “Mūžs, kas nepieder sev”.

Kasjauns.lv/Publicitātes foto