Vidzemes slimnīca pacientiem kļuvusi ērtāka un drošāka, ieviestas identifikācijas aproces. VIDEO
Ieviešot identifikācijas aproces īpaši padomāts arī par pacientiem, kuriem ir alerģiskas reakcijas pret konkrētiem medikamentiem.
Novadu ziņas
2016. gada 2. marts, 21:17

Vidzemes slimnīca pacientiem kļuvusi ērtāka un drošāka, ieviestas identifikācijas aproces. VIDEO

Jauns.lv

No šā mēneša Vidzemes slimnīcā visiem pacientiem ir identifikācijas aproces. Tās jau tiek izmantotas vairākās Latvijas medicīnas iestādēs, lai paaugstinātu pacientu drošu un kvalitatīvu aprūpi. Šāda prakse zināma daudzās Eiropas valstīs.

No 1.marta, iestājoties Vidzemes slimnīcā, plānveida kārtā vai neatliekamās medicīnas palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā, katrs pacients saņem identifikācijas aproci. Tā ir balta, plāna plastikāta lenta uz kuras uzdrukāts pacienta vārds, uzvārds un slimības vēstures numurs.

Identifikācijas aproces paredzētas arī jaundzimušajiem, tādējādi paaugstinot viņu drošību un aprūpes kvalitāti.

Ieviešot identifikācijas aproces īpaši padomāts arī par pacientiem, kuriem ir alerģiskas reakcijas pret konkrētiem medikamentiem. Lai izvairītos no nepatīkamām blakusparādībām, kuras var izraisīt atsevišķu zāļu lietošanu, uz pacientu aprocēm būs brīdinājums par medikamentu nepanesamību.

Pacientu identifikāciju personāls veic pirms katras ķirurģiskās manipulācijas, procedūrām, izmeklējumiem, medikamentu saņemšanas, pacientu transportēšanas un citām aprūpes darbībām. Identifikācijas aproces pacientiem jānēsā visu ārstēšanās laiku līdz pat izrakstīšanās brīdim.

Kasjauns.lv/Video: LTV

Tēmas