Raimonds Pauls atklāj, ka vēlētos nomainīt vārdu. VIDEO
Maestro Raimonds Pauls, kuru skolasbiedri saukāja par Mazo, teic, ka tagad viņš labprāt sauktos par Ojāru, jo Raimonda vārds kaitē viņa reputācijai – par Raimondu saucoties pārāk daudzi pie varas esošie politiķi. Tas gan visdrīzāk jāuztver kā joks.
Sabiedrība
2016. gada 4. marts, 06:16

Raimonds Pauls atklāj, ka vēlētos nomainīt vārdu. VIDEO

Jauns.lv

Kārtējo reizi ar kārtējo, savu īpatnējo jociņu izcēlies maestro Raimonds Pauls. Tikko 80. gadu jubileju nosvinējušais tautas mīļotais komponists vēlētos, lai turpmāk viņu sauktu nevis par Raimondu, bet gan otrajā kristītajā vārdā – par Ojāru. Iemesls tam – valdošajā elitē esot pārāk daudz Raimondu!

Maestro vēlmei ir visnotaļ loģisks izskaidrojums – vecāki viņam kā otro vārdu devuši Ojārs.

„Man ir divi vārdi – Raimonds un Ojārs. Vecāki strīdējās, bet padomju laikos neatļāva likt divus vārdus un atstāja Raimonds. Mamma teica, ka laukos visus vēršus sauca par Ojāru. Bet tagad es gribu kļūt par Ojāru.

Pārāk daudz Raimondu parādījušies valdības aprindās. Prezidents (Raimonds Vējonis), aizsardzības ministrs (Raimonds Bergmanis). Vēl kāds... Un katru dienu šis vārds kaut kur izskan. Gribētu mainīt uz Ojārs,” maestro izteicies intervijā radio „Baltkom”.

Vienlaikus komponists uzsvēris, ka diez vai viņam izdosies īstenot ideju par vārda maiņu. Arī Ojāra vārds jau savā ziņā ir „aizņemts” – par to parūpējies viņa draugs, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis. Tādēļ pašlaik maestro samierināsies ar Raimonda vārdu.

„Ir vārdi, kurus ļoti grūti izrunāt un skolā puišeļi tos uzreiz apstrādā. Es skolā biju Mazais. Dažreiz skatuve pieprasa, ja vārds neskan, ja tas ir attaisnojami, tad kāpēc to nemainīt? Vienmēr gribas, lai būtu īsāk. Daži latviešu uzvārdi vispār ir grūti izrunājami,” runājot par vārdu maiņu, piebilda maestro.

Raimonds Pauls intervijā radio „Baltkom” (par savu kristīto vārdu – no 16.45 min.)

 

 

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša, Ieva Čīka/LETA