112
2016. gada 4. marts, 10:55

Ugunsgrēkā Zilupē piektdienas rītā bojā gājusi sieviete

Jauns.lv

Ugunsgrēkā Zilupē piektdienas rītā gājusi bojā sieviete, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šorīt plkst.07.19 VUGD saņēmis izsaukumu uz Zilupi, Tirgus laukumu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvojamā māja deg 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.07.58, taču tā likvidācijas darbi vēl turpinās. No degošās mājas ugunsdzēsēji glābēji iznesa sievieti, kuru glābt vairs neizdevās.

Savukārt ceturtdien plkst.18.06 tika saņemta informācija, ka Rīgā, Daugavgrīvas šosejā deg garāža. Ugunsdzēsēji glābēji ierodoties konstatēja, ka garāžā deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta aptuveni 52 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Vēl ceturtdien plkst.16.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas novada Gauju, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu koka dzīvojamai mājai deg 2.stāvs 50 kvadrātmetru platībā un jumts 60 kvadrātmetru platībā. Kopējā degšanas platība bija 110 kvadrātmetri. Ugunsgrēks likvidēts plkst.19.33 Iemeslus noskaidros Valsts policija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.marta plkst.6.30 līdz 4.marta plkst.6.30, VUGD saņēma 31 izsaukumu – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, savukārt divi no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens un cieta viens cilvēks.

BNS