Latvijas Nacionālais mākslas muzejs meklē kasierus, garderobistus un ekspozīciju uzraugus
Muzejs apmeklētājiem durvis vērs šā gada 4.maijā.
Kultūra
2016. gada 4. marts, 19:57

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs meklē kasierus, garderobistus un ekspozīciju uzraugus

Jauns.lv

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) darbam muzeja galvenajā ēkā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10, meklē biļešu kases kasierus, eksponātu uzraugus un garderobistus.

Kā liecina muzeja informācija, lai pretendētu uz vakanto kasieru amatu, nepieciešama pieredze darbā ar kases aparātu, vēlama pieredze darbā ar datorizētu biļešu tirdzniecības un uzskaites programmatūru. Tāpat vajadzīgas prasmes grāmatvedības atskaišu sagatavošanā, precizitāte un augsta atbildības sajūta, kā arī spēja uzņemties materiālo atbildību par skaidras naudas saglabāšanu.

Lai pieteiktos kasiera amatam, vajadzīgas ļoti labas latviešu valodas zināšanas, krievu un angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī, kā arī nepieciešamas labas komunikācijas prasmes.

Eksponātu uzraugam izvirzītas prasības: pastāvīgi laipna un korekta izturēšanās pret muzeja apmeklētājiem, precizitāte, uzticamība un augsta atbildības sajūta, kā arī nepieciešama laba fiziskā forma, interese par mākslu un kultūru. Vajadzīgas ļoti labas latviešu valodas zināšanas, vēlamas arī angļu un krievu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī.

Savukārt, lai pieteiktos uz vakanto garderobistu vietu, nepieciešamas labas komunikācijas prasmes, spēja vienmēr laipni un korekti izturēties pret muzeja apmeklētājiem. Vajadzīga pozitīva attieksme, precizitāte, uzticamība, augsta atbildības sajūta un prasme strādāt ātri, arī nepieciešamas ļoti labas latviešu valodas zināšanas, vēlamas arī angļu un krievu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī.

Darbiniekiem noteikta sešu dienu darba nedēļa, brīvdiena - pirmdiena. Iespējams arī pusslodzes darbs. Darba attiecību sākums paredzēts līdz ar muzeja atvēršanu apmeklētājiem šā gada maijā.

Jau ziņots, ka LNMM galvenā ēka piedzīvojusi restaurāciju un rekonstrukciju, kā rezultātā muzeja telpas kļuvušas divas reizes plašākas.

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas - izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Ar mērķtiecīgu darbu muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21.gadsimta muzeju prasībām.

Muzejs apmeklētājiem durvis vērs šā gada 4.maijā.

 

LETA/Publicitātes foto