foto: LETA
Kāda sīkpartija savā vēlēšanu programmā sola atgriezt atpakaļ norēķinu latos
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars CVK birojā, kur tiek pieņemt partiju kandidātu saraksti 13.Saeimas vēlēšanām.
Politika
2018. gada 7. augusts, 19:44

Kāda sīkpartija savā vēlēšanu programmā sola atgriezt atpakaļ norēķinu latos

Jauns.lv / LETA

Latvijas centriskā partija sola ieviest apgrozījumā nacionālo valūtu latu, teikts politiskā spēka Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtajā 4000 zīmju programmā Saeimas vēlēšanām.

Politiskā spēka līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā būs SIA "Možums Pro" uzraugs Andžejs Zdanovičs, kurš augstāko izglītību ieguvis ģeokosmiskās fizikas jomā. Vidzemē ar pirmo numuru kandidēs pedagoģijas students Vazgens Sorokins un Latgalē bezdarbnieks tuvu pensijas vecumam Georgijs Sokolovskis.

Kurzemē līderis ir "SIA DG Projects" izpilddirektors Dainis Grabovskis un Zemgalē SIA "Sarkanā zvaigzne Rīga" valdes priekšsēdētājs Edvīns Puķe.

Līdz plkst.18, kad noslēdzās partijām paredzētais ierašanās laiks sarakstu iesniegšanai, CVK bija ieradušies arī partiju apvienības "Par alternatīvu" pārstāvji, informēja vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa. Lai būtu iespējams pieņemt šīs partijas saraktu, visas formalitātes politiskajam spēkam jānokārto līdz pusnaktij.

Pašlaik uz Saeimas deputātu vietām kandidē 1410 pretendenti

Pašlaik uz Saeimas deputātu vietām kandidē 1410 pretendenti, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Līdz šim sarakstus iesniegušas 14 partijas un partiju apvienības. Lielākā daļa - 67,9% - no kandidātiem ir vīrieši. Vidējais visu kandidātu vecums ir 46,4 gadi. Jaunākais deputāta amata kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais - 84 gadus vecs.

Vairāk nekā divas trešdaļas - 69,1% - kandidātu ir latvieši, bet 24,1% savu tautību nav norādījuši. Nedaudz vairāk par trešdaļu kandidātu - 36,4% - dzīvo Rīgā, bet vēl desmit pretendentiem uz deputātu vietām dzīvesvietas Latvijā nav.