foto: LETA
Spriņģe: pašlaik valstī tiek diskreditēta uzticība medijiem
Re:Baltica žurnāliste Inga Spriņģe.
Sabiedrība
2018. gada 6. augusts, 13:45

Spriņģe: pašlaik valstī tiek diskreditēta uzticība medijiem

Jauns.lv

“Vienmēr ir bijis tā, ka žurnālisti ir vainīgie, ka mēs neko nesaprotam, mēs rakstām visu nepareizi. Es nesaku, ka tas ir pilnīgi nepamatots apgalvojums. Ir arī kolēģi, kuri nav godprātīgi un ko tādu arī dara. Šajās vēlēšanās mēs to vienkārši izjūtam daudz asāk, jo tiek diskreditēta uzticība medijiem kā tāda,” žurnāliste Inga Spriņģe norādīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", komentējot Latvijas Žurnālistu asociācijas izplatīto paziņojumu, ka pirmsvēlēšanu laikā novērojamā žurnālistu un mediju nomelnošana ir nepieņemama.

Spriņģe apgalvoja, ka mediju un arī valsts iestāžu nomelnošanā vainīga partija KPV LV: “Šajā gadījumā mēs konkrēti runājam par partiju KPV LV un Aldi Gobzemu, kurš uzskata, ka viņam visi ir sliktie. Visi, kas patiesībā līdz šim ir darījuši to, ko arī viņš šobrīd sola apkarot – kaut vai tās pašas maksātnespējas administrācijas lietas, kur KNAB ir bijis iesaistīts un daudz darījis lietas labā… Tagad pēkšņi tas viss tiek noslaucīts, un visi ir sliktie.”

Arī viņai nācies saskarties ar pret viņu vērstiem ierakstiem sociālo mediju vidē. “Konkrēti es esmu pret sevi izjutusi uzbrukumus, par mani ir bijuši vairāki ieraksti. Tiek aizskarta mana ģimene, tiek pieminēts mans bērns, visa mana privātā dzīve. Un tad tas, kas pēc tam nāk komentāros – man ir piedraudēts, ka mani vajadzētu izvarot visos veidos, vajadzētu izsist zobus, ka esmu mauka un kuce. Es saņemu arī e-pastus. Tas nav vienkārši, ka tev Facebook kāds kaut ko tādu ieraksta,” sacīja žurnāliste.

Spriņģe uzstāja, ka KPV LV pārstāvji izplata arī klajus melus: “Tas, par ko mēs kā žurnālisti runājam, ir konkrēti fakti. Es varu teikt pati par sevi – Aldis Gobzems un Artuss Kaimiņš vienkārši melo. Viņi melo par mani, par manām iepriekšējām laulībām, ko mani vīri dara utt.”

Žurnāliste uzskata, ka šādi uzbrukumi mediju pārstāvjiem liecina par KPV LV gļēvumu. “Ir vieglāk pateikt, ka Spriņģe ir maita, nevis iet un konkrēti teikt, ka, piemēram, Lembergs nedarīja to vai šito vai Šlesers nedara kaut ko. Protams, uzbrukt man vai vēl kādam ir daudz vienkāršāk. Tas viņa vēlētājs jau nezina, ko es esmu darījusi, viņš nevērtē mani pēc tā. Viņi nedomā paši ar savām smadzenēm. Viņiem Gobzems pasaka “Fui, šitā ir sliktā,” un viņi skrien tam pakaļ,” savu nostāju pauda Spriņģe.