Ieva Adamss par 8.martu: "Beidziet mani apsveikt ar to, ka man nav izaudzis krāniņš!"
Tā vietā, lai 8.martā vienkārši pasniegtu ziedus un teiktu kādu vārdu, Ieva Adamss aicina vīriešus izdarīt ko lietderīgu, piemēram, aizstāvēt daiļo dzimumu Centrālajā stacijā.
Viedokļi
2016. gada 8. marts, 14:36

Ieva Adamss par 8.martu: "Beidziet mani apsveikt ar to, ka man nav izaudzis krāniņš!"

Jauns.lv

Vīru sveicieni un ziedi dāmām 8.martā, šķiet, pietiekami nevainīgi un mīļi svētki, taču izrādās, ka ne visas daiļā dzimuma pārstāves ir vienisprātis. Visai kareivīgu nostāju demonstrē sabiedrības dāma Ieva Adamss. „Fakof, apsveicēji!” vēstī viņas ieraksts sociālajos tīklos.

Ievu satrauc sieviešu tiesības

„Mīļie kungi un arī dažas dāmas! Beidziet, lūdzu, apsveikt mani ar to, ka man nav izaudzis krāniņš! Neesmu Klāras Cetkinas pielūdzēja, tomēr 8.marts, manuprāt, ir laba diena, lai atgādinātu par sieviešu tiesībām visā pasaulē, proti – tiesībām mazāk dabūt pa purnu no vīra vai boifrenda, tiesībām netikt priekšnieku/darba kolēģu apgramstītām, tiesībām netikt izvarotām ne Āfrikā, ne Ķelnē, ne Rīgā,” asi izsakās Ieva.

Aicina sevi pierādīt Centrālajā stacijā

Viņa aicina arī vīriešus aprast, ka skaistums nav vienīgais, kas piešķir sievietei vērtību: „Mēs neesam interjera dekorācijas. Mēs neesam labas šodien tikai tāpēc, ka smukas. Fakof, apsveicēji, aizejiet līdz Centrālajai stacijai un aizstāviet kādu meiteni no kāda urlas, tad parunāsim,” feisbukā asi izsakās Ieva.

Kasjauns.lv/Foto: Zilgma Kukle/LETA