Mežā mirusi atrastā Samanta Monta skolā bijusi teicamniece
Pagājušajā nedēļā mežā mirusi atrastā Samanta Monta Dreimane pamatskolā bijusi teicamniece, bet vidusskolas gados viņai nav paveicies un viņa šķīrās no dzīves, pametot deviņus mēnešus veco dēlu Markusu.
Sabiedrība
2016. gada 9. marts, 06:32

Mežā mirusi atrastā Samanta Monta skolā bijusi teicamniece

Jauns.lv

Deviņpadsmitgadīgā Samanta Monta Dreimane, kuras līķis pagājušajā nedēļā tika atrasts mežā Aizkraukles pusē, pamatskolā bijusi teicamniece, bet vēlāk viņai dzīvē nav paveicies un jauniete, pēc visa spriežot, nolēma labprātīgi aiziet no dzīves, bez mātes atstājot savu mazo vēl gadu nesasniegušo dēlu Markusu.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka trīs mēnešus pēc pazušanas 2. martā mežā tika uzietas 19 gadu vecās Samantas Montas Dreimanes mirstīgās atliekas, kura pirms pazušanas mātei 2. decembrī bija nosūtījusi īsziņu, ka vairs neatgriezīsies mājās ar lūgumu parūpēties par viņas astoņus mēnešus veco dēlu Markusu: „Piedod, mammu, bet es vairs mājas neatgriezīšos, par daudz viss ir sakrājies. Tu tiešām biji pati labākā mamma pasaulē! Parūpējieties ar Edgaru, lūdzu, par dēliņu Markusu. Mīlu jūs!”. Jaunietes ķermeni 2. martā pavisam nejauši atrada privātā meža saimnieks, apsekojot savus īpašumus. Vardarbīgas nāves pazīmes netika konstatētas, kas varētu liecināt par to, ka jaunā sieviete no dzīves atvadījusies labprātīgi.

Samantas Montas bijušais klasesbiedrs Aizkraukles 1. vidusskolā Reinis Kasjauns.lv pastāstīja: „Agrāk, līdz 9. klasei esmu kopā ar viņu mācījies. Viņa bija normāla meitene no normālas ğimenes... Skolā bija labas un augstas atzīmes”. Vidusskolas mājaslapā var arī atrast informāciju, ka Samanta Monta 8. klasē bija klases vecākā.

Kā pastāstīja Samantas Montas klasesbiedri, tad pēc pamatskolas beigšanas viņai dzīve ir bijusi ne sevišķi labvēlīga. „Viņa sagājās ar puišiem, ne tiem labākiem,” pavēstīja kāds meitenes bijušais klasesbiedrs. Par to var liecināt arī fakts, ka drīz pēc bērniņa piedzimšanas Samanta Monta kādā interneta portālā bija ievietojusi iepazīšanās sludinājumu, kurā izteica vēlmi iepazīties ar puisi nopietnām attiecībām, „kuram nav pretenziju audzināt svešu bērnu”.

Pēc pamatskolas beigšanas 2012. gada 1. septembrī Samanta Monta iestājās Aizkraukles Profesionālajā vidusskolā, bet vēlāk ģimenes apstākļu dēļ pārgāja mācīties uz Aizkraukles Vakara un maiņu vidusskolu, Kasjauns.lv pastāstīja arodskolas sekretāre Skaidrīte Kurme.

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija, Evija Trifanova/LETA