Dailes teātra talantīgais aktieris Dainis Grūbe cietis no sava kolēģa
Dainis Grūbe un Gints Andžāns kopā spēlējuši vairākās izrādēs, tostarp arī "Frankenšteinā", par kuru saņemta balva "Kilograms kultūras 2015".
Kultūra
2016. gada 10. marts, 12:09

Dailes teātra talantīgais aktieris Dainis Grūbe cietis no sava kolēģa

Jauns.lv

Iepriekš ziņojām, ka Dailes teātris atcēlis izrādes „Equus” 11. martā un „Pīters Pens” 18. martā. Teātra pārstāve skaidroja, ka iemesls tam esot Daiņa Grūbes saslimšana. Kā noskaidroja Kasjauns.lv, patiesībā tas bijis negadījums kādā citā izrādē.

Dainis patlaban ir viens no Dailes teātra vadošajiem aktieriem ar patiešām intensīvu darba slodzi. Šobrīd aktieris ir savu panākumu zenītā un bauda gan kritiķu atzinību, gan skatītāju mīlestību un apbrīnu par savu profesionalitāti un spēju uz skatuves sevi tā “dedzināt”. Sarunā ar Kasjauns.lv Dainis atklāja, ka tieši aktiera pašatdeve arī novedusi viņu pie šādas traumas.

„Dabūju sitienu kaujoties „Frankenšteinā!”

„Pēc ārstu izmeklējumiem uzzināju, ka man ir plīsusi diafragma. Tas izklausās gana nopietni, bet patiesībā nav nemaz tik traki. Plīsums ir aizmugurē un nedaudz traumētas ir arī ribas,” stāsta Dainis. Izrādās, ka savainojums, lai arī izklausās pēc autoavārijas sekām, ir iegūts uz skatuves. „Izrādē „Frankenšteins” mums ir kautiņi ar Gintu Andžānu. Protams, ka mēs vēlamies nospēlēt savas lomas maksimāli labi un šoreiz laikam būs sanācis gana ticami!” smej aktieris. Viņaprāt, trauma iegūta, kad Gints viņam netīšām par stipru iesitis pa saules pinumu.

Atlabšanai vajadzīgas divas nedēļas

Dainis stāsta, ka sākumā vien izjutis sāpes, taču pēc laika ievērojis, ka ir grūti paelpot un nolēmis doties pie ārsta. „Sākumā šķita, ka ir pavisam traki un būs vajadzīga operācija, taču ārsts nomierināja, pasakot, ka pietiks vien ar neilgu rehabilitācijas periodu – aptuveni divām nedēļām, kuru laikā nedrīkstu neko celt, skriet, lēkāt un, protams, nodoties lomām,” skaidro Dailes teātra talantīgais aktieris.

„Gints, protams, ļoti pārdzīvo par notikušo, taču mēs visi apzināmies, kādi riski ir teātra aktierim, īpaši spēlējot šādas lomas,” teic Dainis.

Dailes teātris ziņo, ka uz izrādi „Equus” iegādātās biļetes var samainīt pret biļetēm uz izrādi 26. maijā vai nodot jebkurā „Biļešu Paradīzes” kasē. Interneta biļešu īpašnieki tiek aicināti rakstīt uz inta@dailesteatris.lv. Uz izrādi „Pīters Pens” iegādātās biļetes būs derīgas uz izrādi 28. maijā, taču arī tās var nodot „Biļešu Paradīzes” kasēs. Ja internetā iegādāto biļešu īpašnieki nevēlas apmeklēt izrādi 28. maijā, lūgums sūtīt ziņu uz info@bilesuparadize.lv, lai saņemtu naudu. Neskaidrību gadījumā teātris lūdz zvanīt 67294444.

       

Kasjauns.lv/Foto:  Mārtiņš Ziders/ Ieva Lūka/LETA / Evija Trifanova/LETA / Gunārs Janaitis / Publicitātes foto