No sporta veidiem iedzīvotāji visvairāk iecienījuši braukšanu ar velosipēdu
Latvijas iedzīvotāji ir pietiekami sportiski, jo gandrīz 60% vismaz reizi nedēļā sporto un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm.
Sabiedrība
2016. gada 10. marts, 12:56

No sporta veidiem iedzīvotāji visvairāk iecienījuši braukšanu ar velosipēdu

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotāju iecienītākais sporta veids ir braukšanu ar velosipēdu, ar ko nodarbojas un lepojas 22% iedzīvotāju, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un "Lāčplēša alus darītavas" veiktā aptauja.

Otrs iecienītākais sporta veids ir peldēšana, ar ko nodarbojas 15% iedzīvotāju, bet 9% iecienījuši nodarbības sporta zālē, nodarbojoties ar sporta treniņu, aerobiku vai jogu.

Ar slēpošanu un snovbordu aizraujas 7% iedzīvotāju, bet komandas sporta veidi, tajā skaitā basketbols, futbols un hokejs ir iemīļots vaļasprieks 6% iedzīvotāju, kā arī tikpat liela iedzīvotāju daļa labprāt nodarbojas ar skriešanu, bet tika 2% iecienījuši aktīvos ūdens sporta veidus un zirgu jāšanas sportu.

"Lāčplēša alus darītavas" pārstāve Inese Lielpinka klāsta, ka Latvijas iedzīvotāji ir pietiekami sportiski, jo gandrīz 60% vismaz reizi nedēļā sporto un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Katrs desmitais sporto gandrīz katru dienu, kas nozīmē, ka sabiedrība kļūst arvien sportiskāka. It īpaši gados jauni cilvēki, kas vienlaikus atzīst, ka nākotnē vēlētos vēl vairāk laika veltīt sportošanai un fiziskām aktivitātēm.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA