foto: LETA
Prezidents Vējonis uzskata, ka "Saskaņa" valdībā neiekļūs
Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2018. gada 4. jūlijs, 23:43

Prezidents Vējonis uzskata, ka "Saskaņa" valdībā neiekļūs

Jauns.lv / LETA

Vairākas tā dēvētās latviskās partijas definējušas, ka neredz sadarbības iespējas ar partiju "Saskaņa" arī 13.Saeimā, līdz ar to Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieļauj, ka "Saskaņai" pēc šīm parlamenta vēlēšanām neizdosies iekļūt valdībā.

Trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Vējonis nevarēja prognozēt, kāds būs Saeimas vēlēšanu iznākums un kādas partijas veidos parlamenta sastāvu. Taču viņš piebilda, ka "Saskaņai", neskatoties uz to, ka tā iepriekš bijusi vēlēšanu uzvarētāja, nebija izdevies iekļauties koalīcijā un veidot valdību.

"Pieļauju, ka līdzīga situācija varētu notikt arī šoreiz, jo tā dēvētās latviskās partijas jau ir apgalvojušas, ka ar "Saskaņu" sadarbības iespējas neredz," sacīja Vējonis. Savukārt vērtējot priekšvēlēšanu laiku un publiski izskanējušos apgalvojumus, ka tas ir viens no "melnākajiem" priekšvēlēšanu periodiem kāds ir bijis Latvijas vēsturē, Vējonis atbildēja, ka īpašas atšķirības neredzot, lai gan izmantojot citus paņēmienus tas ir sācies krietni ātrāk.