foto: Shutterstock
VUGD aicina Dziesmu svētku dalībniekus savā starpā pārrunāt drošības jautājumus
Dalībnieki tiek aicināti laicīgi noskaidrot vietas adresi, kurās notiks mēģinājumi, koncerti, kā arī izmitināšanas vietas adresi, lai gadījumos, kad nepieciešama glābēju palīdzība, varētu nosaukt precīzu adresi.
112
2018. gada 30. jūnijs, 12:51

VUGD aicina Dziesmu svētku dalībniekus savā starpā pārrunāt drošības jautājumus

LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina Dziesmu un deju svētku dalībniekus ievērot drošības noteikumus, kā arī kolektīvos pārrunāt drošības jautājumus, pavēstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

VUGD arī aicina dalībniekus laicīgi noskaidrot vietas, kurās notiks mēģinājumi, koncerti, kā arī izmitināšanas vietu, lai gadījumos, kad nepieciešama glābēju palīdzība varētu nosaukt precīzu adresi.

Tāpat svētku dalībnieki aicināti laikus iepazīties ar evakuācijas plānu un pieejamajām izejām.

VUGD atgādina, ka telpās, kurās notiek mēģinājumi, nakšņošana vai uzturēšanās brīvajā laikā, aizliegts lietot atklātu liesmu, piemēram, sveces, sērkociņus, šķiltavas. Tāpat norādīts, ka pirms došanās ārā no telpām ir jāpārliecinās, vai visas elektroierīces ir izslēgtas, piemēram, matu taisnotāji un fēni.
Tāpat VUGD norāda, ka smēķēšana ir atļauta tikai īpaši paredzētās vietās.

Gadījumos, ja jūtams spēcīgs sadūmojums vai redzams, ka izcēlies ugunsgrēks VUGD norāda, ka nepieciešams nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 112. Ja ugunsgrēks izcēlies naktī, tad nepieciešams pamodināt visus kolektīva dalībniekus, ar kuriem tiek dzīvots vienā telpā. Nepieciešams nomesties rāpus un mēģināt izkļūt no telpas, tad jāaizver durvis, spraugas noblīvējot ar slapju audumu un pie loga jāgaida palīdzība. Ierodoties ugunsdzēsējiem nepieciešams izpildīt visus viņu norādījumus.

VUGD dziesmu un deju svētku laikā dežurēs pasākumu norises vietās.