foto: Facebook
Noslepkavotās Līgas Skromanes draugs taisa filmu par to, kā Indija pūlas slēpt patiesību par viņas nāvi
Mirusī Līga Skromane un viņas māsa Ilze laikā, kad jauno sievieti aktīvi meklēja mēneša garumā.
2018. gada 26. jūnijs, 14:53

Noslepkavotās Līgas Skromanes draugs taisa filmu par to, kā Indija pūlas slēpt patiesību par viņas nāvi

Jauns.lv

Īrijā dzīvojošais Latvijas pilsones Līgas Skromanes mīļotais cilvēks Endrjū Džordans nācis klajā ar paziņojumu, ka šobrīd veido filmu par to, kā Līga Indijā tika noslepkavota un kā policija cenšas slēpt notikušā detaļas. Džordans plāno, ka filma iegūs starptautisku rezonansi, vēsta "Irish Mirror".

Atgādinām, ka 33 gadus vecā latviete Līga Skromane bez vēsts pazuda Indijā, Keralas štatā, kad martā bija turp devusies uz ājūrvēdas klīniku. Viņas līķi - sazāļotu, izvarotu un pakārtu - bez galvas atrada mēnesi vēlāk. Lai arī pagājuši jau vairāki mēneši, joprojām nav uzrādītas nekādas apsūdzības.

Kā vēsta īru mediji, Endrjū Džordans vienojies ar Indijā pazīstamo filmu režisoru Viju Varmu, ka viņi kopā "atklās cilvēkiem traģisko stāstu par visu, kas Keralā notika ar Līgu. Džordans ar Skromani Īrijā bija dzīvojuši kopā piecus gadus, līdz jaunā sieviete, kura sirga ar depresiju, aizbrauca uz Indiju dziedināties, taču no turienes dzīva nepārbrauca. Skromane tika kremēta Indijā, bet viņas pelni guldīti Latvijā.

Kopā ar Džordanu, Līgas māsu Ilzi un režisoru Varmu viņi mēneša garumā meklēja pazudušo tuvinieci, saskaroties ar, viņuprāt, Indijas amatpersonu neizdarību, nekompetenci un, iespējams, nozieguma detaļu slēpšanu. "Lai tur (Indijā) pazaudētu cilvēku, pietiek noignorēt kādu būtisku informāciju, apmānīt visus un slikti izturēties pret tiem, kuri gatavi palīdzēt," skaidro mirušās draugs.

"Mūsu filma parādīs patiesību par to, kā te notiek lietas. Faktus, kas tikušis slēpti no sabiedrības, kā arī atklās patiesību par taktiku, kādu savā darbā lieto policija Indijā. Mums vajag maksimāli plašu auditoriju, lai varētu izdarīt spiedienu uz Indijas amatpersonām un kaut kas mainītos," vēsta Endrjū.

Šī mēneša sākumā Endrjū vērsies pie Keralas štata ministra prasību sākt jaunu, neatkarīgu lietas izmeklēšanu. Viņš arī atgādina, ka pirms gada Keralā līdzīgā veidā tika nogalināta vēl kāda jauna sieviete, taču viņas ģimene joprojām nav saņēmusi informāciju, kas tieši toreiz notika; tāpat nav arī neviena slepkavībā notiesātā.