Novadu ziņas
2016. gada 14. marts, 09:01

Šonedēļ beidzas iedzīvotāju aptauja par iebraukšanas maksu Papes un Nidas ciemos

Jauns.lv

Trešdien, 16.martā, noslēgies iedzīvotāju aptaujā par iebraukšanas maksas ieviešanu Papes un Nidas ciemos, liecina Rucavas novada pašvaldības publiskotā informācija.

Rucavas novada dome apsver iespēju ieviest īpaša režīma zonu Rucavas novada piekrastē Papes un Nidas ciemos.

Plānots, ka maksa par iebraukšanu Papes un Nidas ciemos no kalendārā gada 1.maija līdz 30.septembrim uz vienu diennakti būs divi eiro. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām (ieskaitot) bez iebraukšanas reižu ierobežojuma 30 kalendārām dienām iebraukšanas maksa būs 30 eiro, bet viena gada periodam - 100 eiro. Savukārt transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām bez iebraukšanas reižu ierobežojuma iebraukšanas maksa 30 kalendārām dienām būs 40 eiro, bet viena gada periodam - 200 eiro.

Šie noteikumi būs saistoši visām fiziskām un juridiskām personām, kuras iebrauc īpašā režīma zonā ar transportlīdzekli, izņemot elektriskos transporta līdzekļus.

Bez nodevas samaksāšanas un bez iebraukšanas atļaujas, pildot darba vai dienesta pienākumus, iebraukt piekrastes ciemos plānots atļauts operatīvajiem transportlīdzekļiem, Valsts (pašvaldības) policijas, Valsts robežsardzes, Nacionālo bruņoto spēku, ugunsdzēsēju, mediķu, avārijas un specializētajiem transportlīdzekļiem, Saeimas un Ministru kabineta transportlīdzekļiem, ārvalstu diplomātiskā korpusa transportlīdzekļiem, prokuratūras transportlīdzekļiem, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja transportlīdzekļiem,sabiedriskajam transportam, kā arī Rucavas novada domes darbinieku transportlīdzekļiem.

Tāpat bez nodevas samaksāšanas un bez iebraukšanas atļaujas iebraukt piekrastes ciemos plānots atļauts visu grupu invalīdiem, kuri vada pielāgotus automobiļus, un tie automobiļu vadītāji, kuri pārvadā I grupas invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās.

No nodevas samaksas plānots atbrīvot arī fiziskas personas, kuru deklarētā dzīvesvieta vai, kuru nekustamais īpašums atrodas Rucavas novadā vai nekustamais īpašums Rucavas novadā ir nodots lietošanā, valdījumā, juridiskas personas, kuru Uzņēmumu reģistrā norādītā juridiskā adrese vai struktūrvienība reģistrēta Rucavas novadā, kā arī ja transportlīdzekļa ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām īpašnieks, valdītājs vai lietotājs ir valsts budžeta iestāde, valsts aģentūra vai kapitālsabiedrība, kuras 100% kapitāla daļu pieder valstij un to pārraugošā darbība noris Rucavas novadā vai tā īpašnieks ir šādas iestādes, aģentūras vai kapitālsabiedrības darbinieks. Šajos gadījumos atbrīvojums var tikt piemērots vienam transporta līdzeklim vienai fiziskai vai juridiskai personai.

Savukārt nodevu 50% apmērā plānots piemērot (atlaide var tikt piemērota vienam transporta līdzeklim vienai fiziskai vai juridiskai personai) ja transportlīdzekļa ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām īpašnieka ģimenes locekļu (bērnu, vecāku, laulātā) īpašumā ir nekustamais īpašums Rucavas novadā, kā arī, ja transportlīdzekļa ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām īpašnieks, valdītājs vai lietotājs ir reliģiskās organizācijas, kuras veic reliģiskās organizācijas, labdarības vai sociālās aprūpes darbību vai sabiedriskā labuma organizācijas, kas veic labdarības vai trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšanas darbību Rucavas novadā, vai ir šādas organizācijas darbinieks.

Par neatļautu iebraukšanu īpašā režīma zonā paredzēts piemērot soda naudu 30 eiro apmērā, bet par atkārtotu šāda veida pārkāpumu gada laikā – 100 eiro.

Nodevas mērķis ir ierobežot un regulēt satiksmes plūsmu piekrastes ciemos, lai nodrošinātu tūrisma un rekreācijas attīstībai labvēlīgas vides attīstību, vides un dabas resursu aizsardzību, kultūras pieminekļu un mantojuma aizsardzību.

BNS