foto: ekrānuzņēmums no video
Balodis par Kaimiņa aizturēšanu: deputāti šodien sāk domāt, vai vakar no rīta viņi balsoja pareizi
Sabiedrība
2018. gada 21. jūnijs, 19:28

Balodis par Kaimiņa aizturēšanu: deputāti šodien sāk domāt, vai vakar no rīta viņi balsoja pareizi

TV24

“Deputāti šodien sāk domāt, vai vakar no rīta viņi balsoja pareizi. Tā lielā steiga dažos gadījumos mēdz samulsināt. Ja mēs tā vienkāršoti runājam, pārsūdzēt parlamenta kļūdas var pie prezidenta, ja tas ir likums. Bet šeit parlamenta kļūda faktiski nav labojama. No profesionālā viedokļa, es domāju, ka te ir nekorekts solis, kas nedara godu parlamentam, un ka tas mazina parlamenta prestižu,” Saeimas deputāts Ringolds Balodis (VL-TB/LNNK) sacīja intervijā kanālam RīgaTV 24, komentējot Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) aizturēšanu.  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balodis norādīja, ka balsojums visiem bija pārsteigums. “Atnākot uz sēdi, mums vairumam nebija ne mazākās aizdomas, ka tiks izdalīts šāds te dokuments un ka kāds no deputātiem tiek izdots aizturēšanai, kratīšanai un kratīšanas uzsākšanai,” sacīja deputāts.

Bijušas grūtības saprast, kurš deputāts minēts lēmumprojektā: “Mums izdalīja šos te lēmumprojektus un kāpa tribīnē Mandātu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs un faktiski neko īsti nepastāstīdams, no vietas es īsti pat nedzirdēju Artusa Kaimiņa vārdu, no kolēģiem sadzirdēju, ka tas vārds tiek minēts. Jo dikcija Orlova kungam latviešu valodā ir diezgan neskaidra. Viņš īpaši nepaskaidroja, ka Artusu Kaimiņu aiztur par kaut kādu noteiktu nodarījumu. ”

Balodis uzskata, ka Kaimiņa vārdam bija jāparādās dokumentā. “Ir taču kaut kāds samērīgums un loģika! Lēmumprojekts acīmredzami bija sagatavots lielā steigā un juridiski pretrunīgs. Tajā vajadzēja būt Artusa Kaimiņa vārdam, vajadzēja būt atsaucei uz konkrētiem krimināllikuma pantiem,” viņš ir pārliecināts.

Balodis arī norādīja, ka šāds solis sperts aizdomīgā laikā: “Un otrā lieta – gadu gulējis iesniegums, kas tagad priekšvēlēšanu laikā tiek pēkšņi pacelts un rada kaut kādu angažētību! Nu piekritīsiet, sazvērestības teorijai, ka viens no visnekaunīgākajiem deputātiem, ar asāko mēli, kas ir kaitinājis visus kolēģus, kura reitingi tagad izskatās cerīgi, pēkšņi priekšvēlēšanu gaisotnē tiek noņemts no trases.”