Kopš epidēmijas sākuma Latvijā no gripas komplikācijām miruši 37 cilvēki
Mirušie ir vecumā no 35 gadiem līdz 95 gadiem.
Sabiedrība
2016. gada 15. marts, 22:36

Kopš epidēmijas sākuma Latvijā no gripas komplikācijām miruši 37 cilvēki

Jauns.lv

Kopš gripas epidēmijas sākuma Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) ir informācija par 37 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām, informēja centrā.

Mirušie ir vecumā no 35 gadiem līdz 95 gadiem. Centrs norāda, ka visiem pacientiem bijusi viena vai vairākas hroniskas saslimšanas. Neviens no pacientiem nebija vakcinējies.

Kopš sezonas sākuma 11 slimnīcās uzņemti 1293 pacienti gripas un 190 pacienti gripas izraisītās pneimonijas gadījumos.

Jaunākie SPKC dati liecina, ka pēdējās nedēļas laikā reģistrēti 118 gripas gadījumi. Saslimstība ar gripu samazinājusies vidēji par 15%.

Gripas gadījumi reģistrēti astoņās monitoringā iekļautajās teritorijās. Gulbenē gripas intensitāte bijusi visaugstākā - 343,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī stacionēti 140 pacienti gripas gadījumos un 28 pacienti gripas izraisītās pneimonijas gadījumos.

Kopā stacionēto pacientu skaits gripas gadījumos aizvadītajā nedēļā nedaudz palielinājies, taču gripas izraisītās pneimonijas gadījumu skaits bijis par četriem gadījumiem mazāks. Rīgā, Daugavpilī un Jēkabpilī novērots pieaugums galvenokārt bērnu vidū - vecumā līdz četriem gadiem.

Aizvadītās nedēļas laikā saņemti trīs paziņojumi par nāves gadījumiem pacientiem ar laboratoriski apstiprinātu gripu. Kopš gripas epidēmijas sākuma saņemti paziņojumi par 37 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām.

BNS/Foto: EPA/LETA