foto: LETA
Valsts policija maina vizuālo identitāti - turpmāk tā būs koša, ne vairs pelēka
Balti pelēkā elegance tiks nomainīta uz košākām krāsām. Kādām - to pirmdien pusdienlaikā plānots parādīt sabiedrībai.
2018. gada 11. jūnijs, 06:58

Valsts policija maina vizuālo identitāti - turpmāk tā būs koša, ne vairs pelēka

Jauns.lv

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Valsts policija (VP) piedzīvos vizuālās identitātes maiņu, portālu Jauns.lv infomēja policijas pārstāve Simona Grāvīte.

"Jā, mainīsies policijas autotransporta trafarējums! Iepriekšējais mums godam ir kalpojis 27 gadus, bet nu ir laiks nākt jaunām, mūsdienīgām un funkcionālākām pārmaiņām," Jauns.lv teica Grāvīte. Plānots, ka pirmdien pl.13 pie Brīvības pieminekļa Valsts policijas trafarētajam auto tiks noņemts pārsegs, un visi varēs ieraudzīt, kādas turpmāk būs likumsargu mašīnas. 

"Iepriekšējais VP trafarējums – eleganti atturīgi pelēkais – veidots 1991. gadā, tā autors ir toreizējais Latvijas Mākslas akadēmijas as. prof. Gunārs Glūdiņš. Toreiz Valsts policijai bija svarīgi veidot savu vizuālo identitāti radikāli atšķirīgu no iepriekšējā padomju milicijas laika spilgti dzelteni zilā. Eleganti atturīgi pelēkais, ar ģerboni bija laikam ļoti atbilstošs risinājums.

Pagājuši 27 gadi. Attīstība notikusi visās jomās gan Latvijā, gan citviet Eiropā un pasaulē. Aizvien būtiskāku nozīmi policijas darbā ieņēmusi tās vizuālā identitāte – praktiski visur pasaulē policijas autotransports kļuvis daudz krāsaināks, spilgtāks un uzreiz pamanāms. Operatīvajam transportam jābūt redzamam gan gaišā dienā, gan arī tumsā. Tas ir drošības jautājums,” informēja policijā. Plānots, ka jaunais policijas izskats kalpos vairākas tuvākās desmitgades.