"Policija tā arī neatbrauca!" dziedātāja Laura Raila bezspēcīgi noraugās, kā vīrietis uzbrūk sievietei
Laura Raila uz policiju zvanīja pat divas reizes. Taču ekipāžu tā arī nesagaidīja.
112
2016. gada 16. marts, 06:10

"Policija tā arī neatbrauca!" dziedātāja Laura Raila bezspēcīgi noraugās, kā vīrietis uzbrūk sievietei

Jauns.lv

Par liecinieci visai bezkaunīgai vīrieša rīcībai nesen kļuva pazīstamā dziedātāja Laura Raila. Braucot mājup, viņa piepeši pamanīja, ka kāds vīrietis uz ielas apceļ sievieti, grūstot, sitot viņu un neļaujot viņai aizbēgt. Ne mazāku sašutumu viņai turklāt sagādājusi arī policijas rīcība – ekipāžu viņa tā arī nesagaidīja.

Ķīviņš noticis 13.martā, Dāvja ielas apkārtnē, Jūrmalā. „Braucu uz mājām un netālu pirms savas adreses ieraudzīju vīrieti, kurš grūstīja un sita kādu sievieti. Bija redzams, ka viņš neļauj viņai aiziet projām. Zvanīju policijai uz 112, nosaucu adresi, taču pat pēc 10 minūtēm neviens vēl nebija ieradies, savukārt, vīrietis vēl aizvien grūstīja sievieti,” feisbukā stāsta dziedātāja.

Varmāka nerimstas, policijas neierodas

Piepeši Laura redzējusi, kā sievietei uz brīdi izdodas izsprukt no vīrieša ielenkuma: „Zvanīju vēlreiz un teicu, ka viņi abi nogriezās šķērsielā un, ka sievietei izdevās izmukt, bet vīrietis viņu panāca. Pagāja vēl astoņas minūtes, taču policijas kā nav, tā nav! Kā tā var būt, ka 18 minūšu laikā, adresē Jūrmalā nespēj ierasties policija? Sēdēju mašīnā un skatījos, vai viņš viņu nenositīs un vai policija atbrauks.” Laura mierina, ka beigās sievietei esot izdevies aizmukt, taču policija tā arī nav ieradusies notikuma vietā: „Viņa beigās kaut kā pamanījās aizskriet vēl tālāk projām un tad es ieraudzīju, ka vīrietis lēnām soļo pretēja virzienā.”

Tuvākais iecirknis piecu minūšu attālumā

Māksliniece gan nesaprot, kādēļ policija nav spējusi ierasties laicīgi, ja ņem vērā faktu, ka galvenais iecirknis atrodas piecu minūšu brauciena attālumā no notikuma vietas, Dubultos. Lauras sašutumā dalās arī citi sociālā tīkla lietotāji. Citi apgalvo, ka šāda nu ir realitāte mūsu  valstī, savukārt, citi izceļas ar konstruktīviem padomiem, aicinot sievietēm iegādāties elektrošoka ierīces, tādējādi padarot savu dzīvi drošāku un atvieglojot ikdienu arī likumsargiem.

Policija bija, taču konfliktējošo pārīti neatrada

Komentējot tā vakara notikumus Jūrmalā, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Dairis Anučins skaidro, ka policijas ekipāžas ierašanās laiks atkarīgs no konkrētās situācijas. Šoreiz konfliktējošais pāris nemitīgi pārvietojies un precīza adrese konfliktam, tātad nav bijusi. Dāvja ielas apkārtne, kur incidents noticis, savukārt, esot ļoti grūti pārredzama un apsekojama. „Pārbaudot informāciju, konstatēts, ka Jūrmalas iecirknī 13. marta vakarā bijis saņemts izsaukums – ziņots, ka Dāvja ielā kāds vīrietis, iespējams, agresīvi izturas pret sievieti. Pēc izsaukuma saņemšanas, informācija nodota policijas ekipāžai, kas izbraukusi un veikusi apkārtnes apsekošanu, izbraukājot tajā skaitā tuvākās ielas. Ekipāžai apsekojot apkārti, tajā netika konstatētas aizdomīgas vai konfliktējošas personas,” informē VP.

Likumsargi reaģējuši laicīgi

VP arī skaidro, ka atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem, reaģēšanas laiks uz šādiem izsaukumiem, respektīvi, ierašanās uz izsaukumu, ir pieļaujama 15 minūšu robežās, bet tālāko policijas darbību ilgums var būt atkarīgs no konkrētās situācijas. „Piemēram, šajā gadījumā izsaukums saņemts pulksten 21:38, un policijas ekipāža, izbraucot uz to, veica tuvākās apkārtnes apsekošanu, jo uzreiz aizdomīgas personas netika konstatētas. Iespējams, tādēļ zvanītāja savā atrašanās vietā nav sastapusi policijas ekipāžu,” skaidro Anučins.

Cietusī sieviete pati nav vērsusies policijā

Pulksten 22:10 ekipāža ziņojusi par to, ka ir veikta teritorijas apsekošana un aizdomīgas personas nav konstatētas. „Ja persona ziņo par konfliktu vai notikumu, kurā iesaistītas citas personas, ne vienmēr policija vispirms dodas tieši pie izsaucēja, bet cenšas uzreiz konstatēt konkrētās konfliktējošās personas, apsekojot apkārtni, kas šajā gadījumā diemžēl neizdevās. Jāpiebilst, ka citi ziņojumi par konfliktu vai vīrieša agresīvu uzvedību šajā laikā netika saņemti un policijā arī nav saņemti iesniegumi, kas saistīti ar minēto notikumu,” informē VP.

INTERESANTI! Braucu uz mājām, netālu pirms mājām redzu vīrieti, kas grūsta un sit sievieti, neļauj viņai aiziet tālāk,...

Posted by

Laura Raila

on 

svētdiena, 2016. gada 13. marts

Kasjauns.lv/Foto: Izdevniecība Rīgas Viļņi arhīvs, Edijs Pālens/LETA