foto: Publicitātes
FOTO: labāko smilšu skulptūru Jelgavā uzbūris meistars no Krievijas
1. vieta. Aleksandrs Skarednovs no Krievijas ar skulptūru "Sarkanā grāmata".
Novadu ziņas
2018. gada 8. jūnijs, 21:50

FOTO: labāko smilšu skulptūru Jelgavā uzbūris meistars no Krievijas

Jauns.lv

Jelgavā 12.Starptautiskajā Smilšu skulptūru festivālā "Summer Signs" pirmo vietu ieguvis Aleksandrs Skarednovs no Krievijas ar skulptūru "Sarkanā grāmata", portālu Jauns.lv informēja Ilze Beļicka no Jelgavas kultūras iestādes.

foto: Publicitātes
2. vieta. Jakubs Zimačeks no Čehijas ar skulptūru "Čūskas".

Otro vietu ieguvis Jakubs Zimačeks no Čehijas ar skulptūru "Čūskas", bet trešo vietu -Oleksiy Poda.

foto: Publicitātes
3. vieta. Pļeksijs Poda no Ukrainas.

Šogad festivāla konkurss Jelgavā vienkopus pulcēja 15 profesionālus tēlniekus no septiņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas un Krievijas. Festivāla tēma veltīta dzīvnieku pasaulei, kuru mākslinieki savos darbos atklāj dažādās interpretācijās. Skulptūru tapšanai kopumā tika izmantots vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

FOTOREPORTĀŽA: Smilšu skulptūras Jelgavā

Šogad festivāla konkurss Jelgavā vienkopus pulcēja 15 profesionālus tēlniekus no septiņām valstīm. Uzvara pieder meistaram no Krievijas ar skulptūru "Sarkanā ...

gallery icon

Smilšu skulptūru parks, kurā iespējams redzēt 16 lielformāta skulptūras dzīvnieku pasaules tematikā, apmeklētājiem būs atvērts rīt, 9.jūnijā, no plkst.10 līdz 24 un 10.jūnijā no plkst.10 līdz 23.

Kā norāda organizatori, mākslinieki šī gada festivāla tēmu interpretē dažādi, tomēr katrs darbs atspoguļo autora uzskatus un redzējumu par to, kāda ir dzīvnieku pasaule. Daži savvaļu saredz harmonijā ar cilvēkiem, darbos veicinot cilvēku un dzīvnieku draudzību. Citi attēlo dabas skarbumu un patiesumu, skulptūrās iekļaujot mirkļus no reālās savvaļas dzīves. Savukārt daži no māksliniekiem šim darbam pieiet ar humoru un filozofiju attēlojot evolūcijas procesu.

Tēmas