Pēc 8 gadiem Lielbritānijā mājās atgriežas Cīruļu ģimene, bet - tēvs spiests atkal braukt prom
Ketrinai ir 3 dēli. Mājās viņi gan ir pārbraukuši, taču neredz šeit iespējas nopelnīt naudu dēlu studijām.
2018. gada 8. jūnijs, 19:38

Pēc 8 gadiem Lielbritānijā mājās atgriežas Cīruļu ģimene, bet - tēvs spiests atkal braukt prom

Jauns.lv

Ventspils novada Puzes pagastā mežu ielokā dzīvo Cīruļu ģimene. “Oškalni” ir īsta lauku sēta, kur Cīruļi audzina trīs dēlus. Un tieši izglītības iegūšana bijis iemesls, lai ģimene izlemtu no Lielbritānijas atgriezties Latvijā un te arī palikt. Taču ne vienmēr ir iespēja būt visiem kopā, jo tētim atkal jāmeklē peļņas iespēja citviet.

Cīruļu ģimenes galva - tēvs - vienmēr bijis galvenais pelnītājs. Saimē aug trīs dēli, jaunākais dzimis jau Lielbritānijā. Nu pēc astoņiem gadiem ģimene atgriezusies Latvijā, taču jau tagad secina: tētim tomēr būs jālūko pēc peļņas iespējām ārzemēs, jo te tādu nav. Cīruļi aprēķinājuši, ka nespēj nodrošināt dēliem izglītības izmaksas. 

Lēmumu atgriezties mājās Cīruļi pieņēmuši vecākā dēla dēļ - zēnam bija jāiet 9.klasē, jāizvēlas tālākais izglītības ceļš, saka māte Ketrina Cīrule. Ernests Lielbritānijā labi mācījies, un arī eksāmeni Latvijā viņam nekādas problēmas nav radījuši. Ģimene domā, ka no Ernesta sanāks augstas klases čellists, un arī pašam puisim mūzika ir tuva. Šāda izglītība maksā, ir nepieciešams gan privātskolotājs, gan arī profesionāla izglītība. Ernests patlaban dzīvo un mācās Ventspilī. 

Cīruļu ģimenē ir arī 8.klasi absolvējis Fricis un astoņus gadus vecais Aleksis. Mazāko dēlu Ketrina katru dienu vadā uz Popes pamatskolu, kas atrodas 12 kilometru prom no mājām, un māte jūtas kā šoferis uz pilnu slodzi.

Ģimene atzīst, ka izdzīvošanai Latvijā nopelnīt var, vienlaikus saime domā, ka tēvam tūlīt atkal būs jāemigrē, lai strādātu kaut kur svešumā un sapelnītu naudu triju dēlu tālākai izglītībai. "Studijām nauda nepietiek," secina Cīruļu māte. Vairāk par Latvijā atgriezušos ģimeni skaties LTV Kurzemes TV atzara sagatavotajā sižetā: