Kremļa propagandists turpināja ālēties arī policijas iecirknī; viņš atbrīvots. VIDEO
Kremļa propagandists Greiems Filipss pēc aizturēšanas pie Brīvības pieminekļa policijas iecirknī turpināja ālēties, izkliedzot pārmetumus policijas un nepakļaujoties viņu prasībai.
112
2016. gada 16. marts, 15:35

Kremļa propagandists turpināja ālēties arī policijas iecirknī; viņš atbrīvots. VIDEO

Jauns.lv

Leģionāru dienā, 16. martā, pie Brīvības pieminekļa aizturētais Kremļa propagandists, brits Greiems Filipss arī policijas iecirknī uzvedās visnotaļ agresīvi un nepakļāvās policistu prasībām, visu laiku krieviski atkārtojot: „Tev nav tiesību mani aizturēt!”. Pēcpusdien viņš no apcietinājuma atbrīvots un par sodu lems tiesa.

Filipsa atbalstītāji videovietnē youtube.com ievietojuši video, kurā redzama viņa agresīvā uzvedība, kurā viņš policistiem neļauj sev pieskarties un izkliedz apgalvojumus, ka nevienam nav tiesību viņu aizturēt.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Filipss bija mēģinājis provocēt ziedu nolicējus pie Brīvības pieminekļa un tika aizturēts par nepakļaušanos policijas darbiniekiem. Saistībā ar notikušo tagad Filipsam, visticamāk, tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Filipsu nogādāja policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanai saistībā ar iespējamu nepakļaušanos policijas prasībām. „Neatkarīgais žurnālists” Filipss pie Brīvības pieminekļa mēģināja provocēt Leģionāru piemiņas dienas gājiena dalībniekus, un pašvaldības policija viņu vairākkārt atvirzīja tālāk no gājiena dalībniekiem, tomēr viņš mēģināja pie viņiem pieiet klāt atkārtoti. Visbeidzot, policija vīrieti aizturēja.

Filipsam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgajam rīkojumam vai prasībai.

Par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus var uzlikt naudas sodu līdz divsimt astoņdesmit euro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders/ Ieva Čīka/LETA, Edijs Pālens/LETA, Austra Helēna Žaggere/LETA, ekrānuzņēmums no video