16.marta "provokators Griša", iespējams, jau izdzīts no valsts. FOTO. VIDEO
Varasiestādes Greiemu Filipsu trešdienas vakarā, iespējams, izraidījušas no Latvijas. Pirms tam viņš ārdījās apcietinājumā, nodrošinot "perfektu" materiālu Krievijas telekanāliem.
Sabiedrība
2016. gada 16. marts, 23:24

16.marta "provokators Griša", iespējams, jau izdzīts no valsts. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

(Papildināta 23:58) Prokrieviskais žurnālists Greiems Filipss trešdienas vakarā, iespējams, ticis izraidīts no Latvijas, liecina interneta video vietnē "Peroscope" ievietots viņa video - filmēts... tualetē.

Tajā redzams kā Filipss, iespējams, viesnīcas numuriņa tualetē, krievu valodā stāsta, ka viņu Latvijas tiesībsargājošās iestādes deportēs no valsts uz trīs gadiem. Cilvēki formas tērpos viņam vairākas reizes liek pārtraukt filmēšanu un savākt mantas.

Redzot, ka filmēšana pārtraukta netiek, tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji viņam cenšas atņemt viedtālruni un video ieraksts pārtrūkst. Iekšlietu ministrijā par notikušā apstākļiem plašākus komentārus solīja sniegt ceturtdien.

Valsts policija (VP) trešdienas pēcpusdienā atbrīvoja 16.marta pasākumu laikā aizturēto prokrievisko žurnālistu Filipsu. Viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgajam rīkojumam vai prasībai.

Par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus var uzlikt naudas sodu līdz divsimt astoņdesmit eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm. Par sodu Filipsam lems tiesa.

Drošības policija (DP) izvērtēja iespēju Filipsu  iekļaut tā dēvētajā melnajā sarakstā. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis žurnālistiem trešdien pēc 16.marta pasākumiem pauda, ka ir pamats Filipsa  iekļaušanai tā sauktajā melnajā sarakstā un liegt iespēju viņam iebraukt Latvijā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA/Mārtiņš Ziders