Dānijā pazudis latviešu pārītis Laura un Edijs. Ģimene lūdz palīdzību
Ja kādam ir patiesa informācija par Lauras vai Edija iespējamo atrašanās vietu, lūgums zvanīt uz: uz +37127062818 vai +37129129151.
Sabiedrība
2016. gada 17. marts, 06:26

Dānijā pazudis latviešu pārītis Laura un Edijs. Ģimene lūdz palīdzību

Jauns.lv

Sociālajos tīklos palīdzību lūdz jūrmalnieka Edija Ivanova (19) un ķekavietes Lauras Bogdanes (21) draugi un ģimene. Jaunieši nesen devušies ceļojumā uz Dāniju un par to informējuši arī vecākus, taču plānotajā dienā Latvijā nav atgriezušies. Šobrīd izslēgti ir arī abu jauniešu mobilie telefoni.

Uz Dāniju Laura un Edijs kopīgi izlidojuši pagājušajā pirmdienā, 7. martā. Galamērķis bija hotelis „Wakeup Copenhagen” Kopenhāgenas centrā. Atpakaļ Latvijā jauniešiem būtu bijis jāierodas piektdien, 11. martā, taču tas nav noticis.

„Laurai tas nav raksturīgi”

Sākotnēji vecāki domājuši, ka atvases, iespējams, pēc ielidošanas apciemo draugus, taču pēc vairākiem telefona zvaniem noskaidrots, ka tā nav un abi, visticamāk, nemaz neatrodas Latvijā. Lauras draudzene Santa Kaufelde, kas par pazudušajiem ziņo feisbukā, apgalvo, ka pašlaik nedz radiem, nedz draugiem nav ne mazākās nojausmas, kas varētu būt noticis: „Laura nav no tiem cilvēkiem, kas tā vienkārši pazustu, nedodot par sevi ziņu. Viņa turklāt ir arī ļoti aktīva sociālajos tīklos. Viņu vecākiem nav pietiekami labas angļu valodas prasmes, tāpēc komunicēšanu un skaidrošanos esmu uzņēmusies es. Man ir draugi Kopenhāgenā, kuri ir solījuši palīdzēt. Cenšos arī sazināties ar viesnīcu un noskaidrot, kas viņiem zināms.”

Pēdējo reizi Laura ar savu mammu sazinājusies ceturtdien, 10. martā, dienu pirms ieplānotās atgriešanās Latvijā. Piektdien, savukārt jaunieši nav sazinājušies ar vecākiem, turklāt Edija telefons, šķiet, bijis izslēgts.

Ģimenei sniegta melīga informācija

Satraucošo gadījumu vēl mīklaināku padara savādais telefona zvans, ko neilgi pēc bezvēsts pazudušo informācijas publicēšanas feisbukā saņēmusi Lauras mamma. „Pagājušajā pirmdienā zvanīja kaut kāda sieviete no Dānijas numura. Runāja latviski, apgalvoja, ka ir tulks, un vienkārši paziņoja, ka Laura ar Ediju ir policijā, un būs Latvijā pēc divām dienām. Taču nedz Laura, nedz Edijs mājās joprojām nav ieradušies. Sieviete par sevi neko vairāk neteica un šobrīd neceļ klausuli,” stāsta Lauras draudzene Santa. Kopenhāgenas policijas pārstāvji gan telefonsarunā vecākiem apgalvojuši, ka jaunieši nav aizturēti un likumsargu uzraudzībā neatrodas.

Vecāki pamatīgi satraukušies

Lauras draudzene Santa informē, ka abu vecāki drīzumā vērsīsies arī Valsts policijā, un šobrīd ir ļoti satraukušies par notiekošo: „Protams, ka abu ģimenes ir pamatīgi noraizējušās. Galvā nāk visādas ļaunas domas, jo, kā jau lasāms medijos, cilvēki šobrīd pazūd kā zeķes. Neesam arī saņēmuši nekādu informāciju no Latvijas vēstniecības Dānijā, kurai, manuprāt, būtu nekavējoties jāsazinās ar piederīgajiem, ja Laura un Edijs būtu nonākuši kādās grūtībās, piemēram, atrastos slimnīcā, vai būtu nonākuši policijas redzeslokā.”

Ģimene un draugi lūdz atsaukties

Jauniešu radi un draugi aicina atsaukties cilvēkus, kuriem varētu būt patiesa informācija par Lauras Bogdanes un Edija Ivanova iespējamo atrašanās zvanot Lauras mammai Dacei uz +37127062818 vai arī meitenes draudzenei Santai: +37129129151.

Kasjauns.lv/Foto: Santas Kaufmanes personīgais arhīvs