Pakaļdzīšanās ar šaušanu Rēzeknē: no policijas bēg piedzēries vīrietis. VIDEO
Cauri Rēzeknei pirms nedēļas no policijas ar „golfiņu” bēga kāds policijas meklēšanā izsludināts 27 gadus vecs vīrietis bez tiesībām, alkohola reibumā un pārsniedzot braukšanas ātrumu. Policisti uz viņa vadīto auto atklāja uguni.
112
2016. gada 17. marts, 19:45

Pakaļdzīšanās ar šaušanu Rēzeknē: no policijas bēg piedzēries vīrietis. VIDEO

Jauns.lv

Rēzeknes centrā pirms nedēļas risinājās spriedzes pilna pakaļdzīšanās. Policija vajāja meklēšanā izsludinātu vīrieti, kurš ne tikai ar auto pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet arī bija pamatīgā alkohola reibumā. Policisti, kad bēglis izbrauca no pilsētas, pa viņa vadīto „golfiņu” bija spiesti atklāt uguni.

10. martā neilgi pirms pusdienlaika Rēzeknē ceļu policijas darbinieki Atbrīvošanas alejas un 18. novembra ielu krustojumā pamanīja pretī braucošo automašīnu, kura acīmredzami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu (fiksētais ātrums 85 km/h), Kasjauns.lv pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne. Policija mēģināja apturēt minēto automašīnu, taču vadītājs nepakļāvās policista likumīgai prasībai apstāties un, nesamazinot ātrumu, turpināja kustību, apdraudot gan apkārtējo cilvēku, gan citu satiksmes dalībnieku drošību.

Ceļu policijas ekipāža ar ieslēgtiem bākuguns skaņas un gaismas signāliem nekavējoties uzsāka „VW Golf” vajāšanu, kas turpinājās līdz Griškānu pagastam. Ņemot vērā, ka pārkāpējs radīja reālas briesmas pārējiem satiksmes dalībniekiem, viņa apturēšanai tika pielietots dienesta ierocis, veicot brīdinājuma šāvienu gaisā un tad cauršaujot aizmugurējo riepu. Jau pēc brīža vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un tika aizturēts.

Pēc automašīnas apturēšanas un vadītāja personības identificēšanas tika noskaidrots, ka pie stūres bez braukšanas tiesībām un 1,88 promiļu reibumā brauca 1989. gadā dzimis rēzeknietis, kuru par dažāda rakstura noziegumiem meklēja gan Rēzeknes, gan Ludzas policija. Jāpiebilst, ka jaunā vīrieša biogrāfijā šī nav pirmā reize, kad viņš vada transportlīdzekli, būdams alkohola vai citu vielu reibumā. Par minēto pārkāpumu vīrietim draud administratīvā atbildība, proti, 1200 - 1400 eiro naudas sods, desmit diennakšu arests un tiesību liegums uz četriem gadiem. Savukārt par iepriekš pastrādātajiem noziegumiem viņam draud kriminālatbildība.

Rēzeknē meklēšanā esošs vīrietis bēg no policijas Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video