Trilleris Jūrmalā: nepateicīgs stopotājs nolaupa šoferim auto
Ceturtdienas vakarā spriedzes pilns trilleris risinājās Dobeles un Jūrmalas pusē: kāds stopotājs, piedraudot ar vardarbību, vadītājam nolaupīja auto. Policijai varmākas izdevās aizturēt dažu minūšu laikā. Viņu vajāja gan Valsts policijas Rīgas un Zemgales, gan Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki.
112
2016. gada 18. marts, 13:37

Trilleris Jūrmalā: nepateicīgs stopotājs nolaupa šoferim auto

Jauns.lv

Pamatīgu izbīli un draudus vēlā ceturtdienas vakarā piedzīvoja kāds 24 gadus vecs autovadītājs, kurš piekrita kādu jaunieti aizvest no Dobeles uz Jūrmalu. Aizvedot viņu līdz norunātajai vietai, mašīnas vadītājam uzklupa vārmākas un pieprasīja atdot automašīnu.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece Kasjausn.lv pastāstīja, ka 17. martā ap pusvienpadsmitiem vakarā trīs jaunieši Dobelē nostopēja 1992. gadā dzimuša vīrieša vadīto „BMW 523”. Jaunieši vadītāju lūdza viņus aizvest līdz Jūrmalai, par to solot samaksāt. Tad, kad  bija nokļūts līdz Liepājas šosejai vīrietis saņēma draudus no  personām, kuras viņš veda. Personas piedraudējušas un gribējušas viņu ievietot pat automašīnas bagāžniekā, jo cietušais atteicās jauniešus tālāk vest. Jaunietis vadītājam solītās samaksas vietā sāka draudēt un pieprasīja atdot auto.

BMW vadītājam izdevās no ļaundariem izrauties un aizmukt. Viņš uzreiz zvanīja policijai, kura uzsāka varmāku vajāšanu. Nozagto auto, traucamies Rīgas virzienā, pēc dažām minūtēm uz Ventspils šosejas Slokā pie veikala „Kurši” pamanīja Jūrmalas pašvaldības policijas ekipāža, Kasjauns.lv pastāstīja Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Platnieks. Pašvaldības policisti to apturēja un aizturēja tajā braucošos varmākas – 1989. un 1995. gadā dzimušos vīriešus un kādu 2000. gadā dzimušu meiteni. Pašvaldības policija aizturētos nodeva Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas ekipāžai.

Sietniece pavēstīja, ka pašlaik ir uzsākts kriminālprocess un visi aizturētie ļaundari atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Aizturētie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Elmārs Barkāns / Foto: Vida Press