Vecrīgā jauns blēdis: doktors Petrovskis. FOTO
Blēdis manīts Audēju ielā, kur ar dažādiem pekstiņiem izvilina naudu no līdzjūtīgiem, bet lētticīgiem ļaudīm.
112
2016. gada 19. marts, 06:08

Vecrīgā jauns blēdis: doktors Petrovskis. FOTO

Jauns.lv

Rīgā pa Audēju ielu staigā krāpnieks, kurš lūdz naudu, lai nokļūtu uz Helsinkiem, kur pazaudējis bagāžu un dokumentus. Vīrieti var atrast „Facebook”, kur vienā no saviem daudzajiem projektiem viņš uzdodas par doktoru.

Veikala „Latvju lietas” pārdevēja un šuvēja Agate Anusāne stāsta, ka viltnieks uzdodas par Staņislavu Petrovski. Vīrietis pirmo reizi naudu izmānīt ienācis veikalā ap Ziemassvētkiem.

Apkrāpj darba vietā

“Uz mani koleģiāli nostrādāja stāsts, ka viņa klientam vajag naudu, bet šefs būs pēc laiciņa. Viņam vajag aizdot, viņš pēc pusstundas atdošot. Tas bija ap pusdienlaiku, viņš neatgriezās līdz pat septiņiem vakarā. Kad zvanīju uz viņa atstāto telefona numuru, viņš necēla,” stāsta pārdevēja.

Petrovskis Audēju ielā garāmgājējiem naudu prasa divas trīs reizes nedēļā, mierā neliek arī tūristus, vajadzības gadījumā runā krieviski un angliski.

Petrovskis naudu diedelējis arī Anusānes māsīcai un arī viņai stāstījis pekstiņus par Helsinkiem. Kārtējo reizi blēdi redzot, pārdevējas mērs bija pilns, viņa piegājusi un prasījusi, kas noticis ar aizdoto naudu.

“Viņš atbildēja ar to pašu stāstu par Helsinkiem. Viņš visu atceras, visu atdos, kad tiks uz Helsinkiem pie savām mantām,” teic Anusāne. Ar Anusāni kontaktējušies vairāki cilvēki, kas arī redzējuši šo diedelnieku darbībā.

Nemaz neslēpjas

Pārsteidzoši, bet blēdis ir viegli atrodams internetā – Petrovskis sociālajā tīklā „Facebook” uzdodas par vairāku grupu un bezpeļņas organizāciju dibinātāju un lepojas ar vairāk nekā 2000 draugiem. Viņam nav laba slava – kāds Arturs komentārā paziņo, ka viņš izkrāpj naudu no sievietēm, ir “zemāks par suņa mēslu” un, ja ne pats, tad bērni saņems karmas atmaksu.

Pēc Petrovska profila var secināt – blēdim aizraušanos ir daudz, viņš muzicē, nodarbojas ar ielu treniņiem un labdarību, strādā par mākslas direktoru Integral Platform, studējis mistisko seno jūdu garīgo mācību kabalu, aizraujas ar garīgumu.

Rīgas Pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Krieviņa teic: “Izskatās pēc krāpšanas, bet grūti pateikt, vajadzētu vērsties ar iesniegumu Valsts policijā.”


Alekss Pjats/ Foto: Facebook

Tēmas