foto: LETA
Šodien pasaule uz darbu dodas ar velosipēdiem! Četri iemesli, kādēļ to ieteicams darīt ikdienā
Velosipēds.
Sabiedrība
2018. gada 18. maijs, 05:02

Šodien pasaule uz darbu dodas ar velosipēdiem! Četri iemesli, kādēļ to ieteicams darīt ikdienā

Jauns.lv

Pienākot pavasarim, Rīgas un arī citu pilsētu ielās parādās arvien vairāk velosipēdu. Tos kā transportlīdzekli izvēlas gan tie, kuriem rūp apkārtējā vide, gan tie, kuriem tas gluži vienkārši šķiet stilīgi. Pasaulē, par godu braukšanai uz darbu ar velosipēdu, ik gadu tiek atvēlēta arī sava diena. Šogad tas ir 18. maijs.

Nav noslēpums, ka velobraukšana ir gana veselīga nodarbe, taču, kā noskaidrojuši Glāzgovas universitātes zinātnieki, šis pārvietošanās veids varētu būt pat veselīgāks nekā iešana kājām, raksta.

Saskaņā ar šo pētījumu, tiem, kuri uz darbu dodas ar divriteni esot par 41% mazāks pāragras nāves risks.

Papildus tam, velobraucēji par 46% mazāk saslimst, un par 52% mirst no sirds un asinsvadu slimībām. Ar vēzi saslimst un mirst attiecīgi par 45-40% mazāk velobraucēju, atsaucoties uz pētījumu, raksta “Forbes”.

Darba devējiem un pašvaldībām būtu jābūt īpaši ieinteresētiem velobraukšanas popularizēšanā, jo, kā mudina domāt pētījuma dati, darbalaiks, ko darbadevēji zaudē dēļ darbinieku saslimšanas, varētu samazināties.

foto: LETA
Velosipēds.

Tiek arī pieņemts, ka ietaupītos arī līdzekļi, kurus pašvaldības tērē, ārstējot ar mazkustīgu dzīvesveidu saistītu slimību nomāktos iedzīvotājus.

Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, arī Latvijas galvaspilsētā velobraucēju satiksme ir viena no straujāk augošajām motorizēto transportlīdzekļu alternatīvām, taču līdz vienotai un pietiekami plašai velo infrastruktūrai pilsētā ceļš vēl ir tāls.

Tēmas