Svētdien Latvijā nodegušas vairākas ēkas
Pūpolsvētdienā bijuši vairāki postoši ugunsgrēki.
112
2016. gada 21. marts, 09:21

Svētdien Latvijā nodegušas vairākas ēkas

Jauns.lv

Svētdien ugunsgrēkos nodegušas vairākas ēkas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien no rīta ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā Rēzeknes novada Ozolaines pagastā. Māja dega ar atklātu liesmu 84 kvadrātmetru platībā.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Krustpils novada Atašienes pagastu, kur dega neapsaimniekota vienstāvu ēka 70 kvadrātmetru platībā. Ēkai arī bija iebrucis jumts.

Tikmēr Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties ugunsdzēsējiem konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg mājas garāžas telpas jumta konstrukcijas 80 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Aizputes novada Kazdangas pagastā ar atklātu liesmu 200 kvadrātmetru platībā dega divi blakus esoši koka šķūņi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, siena ruļļi, koka dobums, dīvāns, vieglā automašīna, pirts, trīs dārza mājas, divi šķūņi, sodrēji četru ēku dūmvados un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā brīvdienās VUGD saņēma kopumā 83 izsaukumus - 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 15 uz kūlas ugunsgrēkiem, un 24 uz glābšanas darbiem. Savukārt 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA

Tēmas