Mērs: "Iedzīvotājus par aizturēto ārzemnieku centru Muceniekos nav izdevies pārliecināt"
Mucenieku mērs Zigurds Blaus.
Novadu ziņas
2016. gada 22. marts, 09:57

Mērs: "Iedzīvotājus par aizturēto ārzemnieku centru Muceniekos nav izdevies pārliecināt"

Jauns.lv

Iedzīvotājus par aizturēto ārzemnieku centru Muceniekos nav izdevies pārliecināt, intervijā Latvijas Radio otrdien atzina Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus.

"Pie mums bija ieradušies no Iekšlietu ministrijas pārstāvji, kuri gan rādīja, gan stāstīja, ka praktiski nekāds drauds iedzīvotājiem netiek radīts. Būs gan lielāka apsardze, gan videonovērošana, lai iedzīvotājiem būtu lielāka drošība. Deputāti uzklausīja argumentus par un pret un pašvaldība piekrita šim statusam. Iedzīvotājus mums nav izdevies pārliecināt, iedzīvotāju uzskata, ka te būs cietums," teica mērs.

Vinš stāstīja, ka pašvaldība plāno prasīt finansējumu infrastruktūras uzlabošanai - pastaigu celiņiem, labākam apgaismojumam, sporta laukumam, lai vide būtu pievilcīga.

Viņš neprognozēja, ka iedzīvotāji masveidā varētu pamest savu dzīvesvietu vai kristies īpašuma cena.

BNS jau ziņoja, ka otrdien valdības sēdē aicināti piedalīties divu biedrību pārstāvji, kas iebilst pret plānoto aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra būvniecību Muceniekos, Ropažu novadā. Kopumā uzaicināti četri cilvēki no biedrības "Ropažu novada kaimiņu sadarbība", kā arī "Attīstības centrs " Mucenieki".

Valdība otrdien lems par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu plānotajam aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centram. Būvniecības likums noteic, ka nacionālā interešu objekta būvniecībai izdotas būvatļaujas apstrīdēšana vai pārsūdzēšana neaptur būvniecību.

Muceniekos atrodas arī Latvijā vienīgais patvēruma meklētāju centrs.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA