Mamikins īsi pirms Briselē notikušajiem teroraktiem bija plānojis izmantot metro
Politiķis sarunā norādīja, ka izmanto metro staciju, kas ir netālu no EP ēkas, taču pēdējā brīdī esot nolēmis to neizmantot, tā vietā dodoties kājām.
Sabiedrība
2016. gada 22. marts, 13:35

Mamikins īsi pirms Briselē notikušajiem teroraktiem bija plānojis izmantot metro

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) šodien pirms Briselē notikušajiem teroraktiem bija plānojis izmantot metro, lai nokļūtu uz darbu, taču pēdējā mirklī esot pārdomājis.

Politiķis sarunā norādīja, ka izmanto metro staciju, kas ir netālu no EP ēkas, taču pēdējā brīdī esot nolēmis to neizmantot, tā vietā dodoties kājām. "Ar mašīnu pārvietoties ir grūti, tas prasa vairāk par stundu. Pēdējā mirklī pārdomāju," viņš sacīja.

Mamikins arī novērojis, ka uz Briseles ielām ir daudz policistu un "militāristu", kā arī helikopteru. "Dažas iestādes ir bloķētas. [Martins] Šulcs palūdza visiem palikt EP ēkā, bet pārējiem, kuri vēl nav devušies uz darbu, palikt mājās," viņš sacīja.

Kā politiķim esot sacījis EP šoferis, kurš atbraucis no lidostas, esot bijuši dzirdami trīs sprādzieni viens aiz otra.

Tikmēr Ārlietu komitejā šodien divas reizes ticis izsludināts pārtraukums, jo ne visi paspējuši iekļūt EP telpās, ņemot vērā vairākus noteiktos ierobežojumus. "Kolēģi sarunājas, ka nepieciešama aktīvāka rīcība. Izskan dažādi viedokļi. Cilvēki par to visu daudz runā," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināts vismaz 21 cilvēks, atsaucoties uz ugunsdzēsējiem, ziņo aģentūra AFP.

Kā iepriekš ziņoja Beļģijas sabiedriskā raidorganizācija RTBF, divos sprādzienos, kas notika lidostas uzgaidāmajās telpās, vēl vismaz 35 cilvēki guvuši ievainojumus.

Divi sprādzieni, no kuriem vismaz vienu sarīkoja terorists pašnāvnieks, notika ap plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika).

Brīdi vēlāk tika saņemtas ziņas par sprādzienu Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības institūcijām.

 

LETA/Foto: Lita Krone/LETA, AFP/LETA, EPA/LETA