Ko pašlaik pārdzīvo Briseles latvieši? "Liāna, tas ir karš!" emocijas neslēpj aculiecinieki. VIDEO
Pašlaik Briselē esošie latvieši par situāciju Beļģijas galvaspilsētā ziņo sociālajos tīklos: „Pašlaik nekustamies no vietas. Aizlūdziet par Briseli”.
Sabiedrība
2016. gada 22. marts, 14:19

Ko pašlaik pārdzīvo Briseles latvieši? "Liāna, tas ir karš!" emocijas neslēpj aculiecinieki. VIDEO

Jauns.lv

Briselē pēc otrdienas, 22. martā, piedzīvotājiem sprādzieniem valda nopietns satraukums un ļoti nepatīkamas sajūtas, Kasjauns.lv pastāstīja Latvijas vēstniecībā Beļģijā. Briselē pašreiz atrodas vairāki tūkstoši Latvijas pilsoņu un visi ir norūpējušies par viņu drošību.

Latvijas vēstniecības Beļģijas Karalistē pagaidu pilnvarotā lietvede Ingūna Vīksne Kasjauns.lv pastāstīja: „Briselē valda nopietns satraukums. Sajūtas, protams, ir ļoti nepatīkamas. Kā vēstniecības darbinieki, mēs savas personīgās emocijas esam atvirzījuši otrajā plānā un sekojam līdzi informācijai, par situācijas attīstību pilsētā, lai vajadzības gadījumā varētu sniegt atbalstu Latvijas valsts piederīgajiem. Gaidām arī informāciju no Beļģijas krīzes centra, lai zinātu, vai cietušo vidū ir arī kāds no Latvijas”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki. Pašlaik ziņu, ka cietušo vidū būtu Latvijas valstspiederīgie nav.

Briselē esošie latvieši par sevi ziņo sociālajos tīklos

Tikmēr Beļģijas galvaspilsētā esošie Latvijas valstspiederīgie sociālajos tīklos steidz ziņot, ka ar viņiem viss ir kārtībā, neslēpjot savas emocijas.

         

Aiva, her mum and I are safe. They are at home, I am at work. Aiva, Vēsma un es esam drošībā. Pašlaik nekustamies no vietas. Aizlūdziet par Briseli.

Posted by

Arnolds Zubeckis

on 

Tuesday, 22 March 2016

Briselē pašlaik ir vismaz pāris tūkstošu latviešu, no kuriem vairums strādā Eiropas Savienības institūcijās. Tāpat daudzi ierēdņi no Latvijas pašlaik atrodas komandējumā Briselē. Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete par notikušo Briselē saka: „Es domāju, ka līdz mūža beigām neaizmirsīšu šo dienu. Tas ir neizsakām traģiski, kas ir noticis”. Viņa šodien strādāja Eiropas parlamenta ārlietu komitejā, kad tā pārtrauca darbu pēc sprādziena metro stacijā.

Aculiecinieki par notikušo Briselē Sprādziens Briseles lidostā

 

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA, Vida Press/Video: LTV Ziņu dienests