Robežsargi grib žogu arī uz Latvijas - Baltkrievijas robežas. VIDEO
Baltkrievijas – Latvijas robežu pārkāpt nav diez ko sarežģīti: mazliet jāpalien pa brikšņiem, un lieta darīta! Vienīgi jāuzmanās, lai tuvumā nebūtu kāds robežsargs.
Sabiedrība
2016. gada 25. marts, 07:17

Robežsargi grib žogu arī uz Latvijas - Baltkrievijas robežas. VIDEO

Jauns.lv

Nelegāli šķērsot Latvijas – Baltkrievijas robežu nav īpaši grūti. Mazliet jāpalien pa brikšņiem un jāpārlec pāri metru platai urgai. Vienīgi jāuzmanās, lai kaut kur līdzās nav robežsargs. Tādēļ robežsargi vēlas, lai arī uz Baltkrievijas robežas uzbūvē žogu. Tāpat kā tagad to dara uz Latvijas – Krievijas robežas.

Robežas sakārtošana visā Austrumu pierobežā pašlaik ir prioritāte – uzsver Valsts robežsardzes pārstāvji. Joprojām nesakārota un aizaugusi ir Latvijas un Baltkrievijas robežjosla. Tādēļ robežsargi vēlētos, lai žogu uzbūvē arī uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, vēsta Latgales Reģionālā televīzija.

Nesen robežsargu notvertā piecu Vjetnamas pilsoņu un viena nelegāļu pārvadātāja grupa bija pierādījums, ka šī teritorija ir jāsakārto līdztekus Latvijas - Krievijas robežai. Robežsargi paredz, ka nelegālo imigrantu grupējumu pieplūdums gaidāms no aprīļa.

„Visi zina, kāda ir situācija. Es nevaru komentēt tālāko rīcību, tas nav atkarīgs no manis. Šis jautājums jāpaceļ valsts mērogā,” saka Valsts robežsardzes Kaplavas robežapsardzības nodaļas priekšnieka vietnieks Arvīds Beinarovičs.

Aizturot pēdējo vjetnamiešu grupu, kinologiem ar dienesta suņiem pārkāpēju pēdas bija jādzen 3,5 kilometru garumā. Protams, ja robeža būtu sakārtota, tas notiktu daudz ātrāk un efektīvāk. Kaplavas robežapsardzības nodaļas priekšnieka vietnieks piekrīt, ka viņa nodaļas pārraudzītajā posmā pārkāpējiem šķērsot robežu ir vienkārši. Arī pieredze to pierāda: ir manītas pēdas, bet šķērsotāji nav notverti. Arī  kustību sensori ir tikai noteiktos pierobežas krustpunktos.

 „Ir jāsakārto, ir jāmeklē finanšu līdzekļi, tādās vietas ir jāuztaisa žogs, pēdu josla, lai varam konstatēt pēdas, lai mēs varam rīkoties ātrāk. Vienkāršs variants - žogs, vairāk šeit neko neizdarīsi,” saka Beinarovičs.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka šobrīd žogs tiek būvēts uz Latvijas - Krievijas robežas, un tā ierīkošanā un infrastruktūras modernizēšanā tiek plānots ieguldīt vairāk nekā 17 miljonus eiro. Bet Latvijas – Baltkrievijas robežas sakārtošana vēl ir tikai „uz papīra”.

Par situācija uz Latvijas – Baltkrievijas robežas skatieties videosižetā.

Jāsakārto Latvijas un Baltkrievijas pierobeža


Kasjausn.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: Latgales reģionālā televīzija