foto: LETA
Kulbergs sašutis par Vējoņa vizīti ASV: viņš mājās pārvedis tikai krekliņu un botas...
"Auto asociācijas" prezidents Andris Kulbergs.
Politika
2018. gada 11. aprīlis, 12:58

Kulbergs sašutis par Vējoņa vizīti ASV: viņš mājās pārvedis tikai krekliņu un botas...

Jauns.lv

"Manuprāt, Lietuvas prezidente ļoti veiksmīgi izmantoja savu iespēju runāt par sašķidrināto gāzi, vienoties par labākiem ekonomiskajiem noteikumiem. Igaunijas prezidentei bija ļoti veiksmīga vizīte IT jomā, kur panāca pētnieciskā centra veidošanu Igaunijā. Ar ko mēs braucam mājās? Ar krekliņu un botām..."

Tik kritiski par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīti ASV, kuras laikā notika Baltijas valstu galvu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, telekanāla "RīgaTV 24" raidījumā "Preses klubs" komentēja Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs. 

Baltijas valstu prezidenti ASV tiekas ar Donaldu Trampu

Baltijas valstu prezidenti ASV tiekas ar Donaldu Trampu

gallery icon

Viņš uzskata, ka Vējonim vajadzēja izmantot izdevību un ar Trampu apspriest situāciju Latvijas banku sektorā, kas pašlaik cieš no ASV uzspiestiem noteikumiem naudas atmazgāšanas apkarošanai. Kulbergs norāda, ka Vējonim bija jāvelta "visas pūles un visas iespējas, lai privāti ar Trampu pārrunātu šo tēmu un vismaz teiktu: "Ja mēs ar jums vienojamies pārstāt visas šīs darbības un iet pēc jūsu stabules, tad šis nodara lielu postu mūsu ekonomikai. Ko jūs varētu dot pretī, lai mēs varētu kompensēt šīs lietas?""

Kulbergs ir pārliecināts, ka ASV nebūtu grūti Latvijai izpalīdzēt. "Priekš Amerikas Latvijas ekonomika ir kā ceturtdaļa no viena štata. Viņiem atrast risinājumu un palīdzēt mums, kad esam paklausīgi, nebūtu tas grūtākais. Bet ir vajadzīga šī saruna, šī iespēja koridorā parunāties. Tas bija jāizmanto," noteica Kulbergs.