foto: Paula Čurkste/LETA
"Facebook" Vējonim apliecinājis gatavību sadarboties ar Latviju vēlēšanu procesa caurskatāmības nodrošināšanai
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2018. gada 6. aprīlis, 20:31

"Facebook" Vējonim apliecinājis gatavību sadarboties ar Latviju vēlēšanu procesa caurskatāmības nodrošināšanai

LETA

Sociālā tīkla "Facebook" pārstāvji, tiekoties ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, apliecinājuši gatavību sadarboties ar Latviju, lai novērstu viltus ziņu izplatību, nodrošinātu personu datu aizsardzību un drošību un vēlēšanu procesa caurskatāmību Latvijā, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Vējonis pēc tikšanās ar "Facebook" vadību 5.aprīlī Silīcija ielejā uzsvēra, ka "Facebook" pārstāvji apliecinājuši gatavību sadarboties ar Latvijas institūcijām, medijiem un nevalstiskajām organizācijām.

"Mūsdienu mainīgajā pasaulē mums ir jāmeklē un jārod līdzsvars starp demokrātiskām brīvībām un drošību internetā. Mums ir jāiestājas par Latvijas sabiedrībai būtiskām vērtībām un jādara viss iespējamais, lai novērstu potenciālos apdraudējumus tām," norādīja Vējonis.

Vēlāk Vējonis Sanfrancisko tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem. "Esam iegājuši mūsu simtgades gadā. Šogad mēs izvērtējam savu pagātni, kā arī izvirzām mērķus nākošajām gadu desmitgadēm. Mūsu cilvēki ir Latvijas lielākā vērtība, lai kur viņi dzīvotu," teicis Vējonis, "nav svarīgi, kurā pasaules malā atrodamies, bet gan tas, ka savās sirdīs, domās, attieksmē un darbos esam kopā ar Latviju un lepojamies ar mūsu valsti. Latvieši visā plašajā pasaulē ir mūsu tauta. Jūs esat Latvija."

Valsts prezidents atzinis, ka Latvija ir daudz paveikusi, lai pēc neatkarības atgūšanas nostiprinātu mūsu valsti. NATO daudznacionālie spēki Latvijā ir spēcīgs atturēšanas un solidaritātes signāls, tomēr vēl daudz darāmā t.s. maigās drošības jomā, piebildis politiķis.

Vējonis no 2.aprīļa līdz 7.aprīlim darba vizītes ietvaros apmeklē ASV.