foto: Facebook
Pazudušo Līgu Skromani sāk meklēt jūras dzelmē; māsa Ilze feisbukā publicē sirdi plosošu vēstuli
Māsas Līga (no kreisās) un Ilze Skromanes.
2018. gada 1. aprīlis, 13:40

Pazudušo Līgu Skromani sāk meklēt jūras dzelmē; māsa Ilze feisbukā publicē sirdi plosošu vēstuli

Jauns.lv

Indijā pazudušās 33 gadus vecās Līgas Skromanes meklēšanā tiek iesaistīti armijas spēki - jūras spēki un gaisa spēki, šodien vēsta "Times of India".

Kā Indijas Keralas štata varasiestādes solījušas, pazudušās latvietes Līgas Skromanes meklēšana šobrīd ir prioritāte. Apritējušas jau trīs nedēļas, kopš tur mistiski izgaisa Skromane. 

Tagad nolemts sievieti meklēt kūrortpilsētas Kovalamas ūdeņos gan no gaisa ar lidmašīnu AN-32, gan jūras dzelmē, izmantojot zemūdens hidrolokatoru un piecus ūdenslīdējus, kas specializējušies darbā lielā dziļumā. "Mūsu plāns ir izmantot visas iespējas sievietes meklēšanā," sacīja štata aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Jau vēstījām, ka Līgas meklēšanā sadarbojas Indijas un Latvijas varasiestādes, kā arī Īrijas instances, jo tur Latvijas pilsone dzīvojusi. 

Lielo varasiestāžu atsaucību un ieinteresētību īpaši uzsver arī pazudušās Līgas māsa Ilze. Viņa sociālajā tīklā "Facebook" tieši Lieldienās publiskojusi garu pateicības vēstuli visiem, kuri palīdz, kā arī dalās savās atmiņās dienu, kad pēdējoreiz māsu redzējusi:

"Ir Lieldienas. Šodien aprit 20 dienu, kopš mana mīļā māsa ir pazudusi. Policija viņu intensīvi meklē - pat Lieldienu brīvdienās, par ko esmu ļoti viņiem pateicīga," raksta Ilze Skromane.

Māsa vēsta, ka sēž viesnīcas istabā un kavējas atmiņās par dienu, kad pēdējoreiz Līgu redzēja. "Kā es noskūpstīju viņu uz pieres, pirms aizgāju uz jogu, un domāju, ka pēc stundas atkal tiksimies... Tad atceros, kā skrēju uz pludmali, kad pienāca ziņas, ka viņa redzēta kādā rikšā [..] Kā kopā ar citiem ājūrvēdas  biedriem staigājām pa pludmali, starp cilvēkiem meklējot Līgu,"  vēsta ieraksts. Māsa atzīst, ka pirmās divas dienas bijušas visgrūtākās, viņa neesot varējusi mitēties raudāt: kas noticis ar manu māsu? Kur viņa varētu būt? Vai viņai ir ēdiens, pajumte, ūdens?

Trešajā dienā Ilze nav varējusi piecelt galvu no spilvena, taču tieši todien viņa aizsāka intensīvu māsas meklēšanu, izvēršot plašu kampaņu sociālajos tīklos, piesaisot mediju uzmanību, izsludinot naudas atlīdzību jebkādas informācijas sniedzējam. 

Ilze savā vēstulē personiski pauž pateicību daudziem cilvēkiem, kas palīdzēja un turpina palīdzēt Līgu Skromani meklēt. Māsa joprojām cer, ka Līgu izdosies atrast dzīvu.