foto: Facebook
Indijas policija saņem ļoti daudz zvanu par pazudušo Līgu, diemžēl tie visi ir "garām"
Dublinā dzīvojošā latviete Līga Skromane mistiski pazudusi Indijā. Viņu meklē jau otro nedēļu.
2018. gada 25. marts, 17:04

Indijas policija saņem ļoti daudz zvanu par pazudušo Līgu, diemžēl tie visi ir "garām"

Jauns.lv

Jau otro nedēļu Indijā turpinās 33 gadus vecās latvietes Līgas Skromanes meklēšana; plašu kampaņu sociālajos tīklos izvērsusi viņas māsa Ilze, taču joprojām meklējumi nav vainagojušies ar panākumiem.

Medijs "New India Express", atsaucoties uz policijas teikto, raksta, ka paplašināts sievietes meklēšanas areāls. Līdz šim Līgu Skromani lielākoties meklēja Keralas štata Kovalamas pilsētā, bet nu meklējumi noris arī citās tūristu iecienītās vietās, tostarp Fortkoči un Alapužā. Sestdien policija pārmeklēja Vižinjamas un Povari kūrortus.

Keralas štata policijā ziņo, ka saņemti daudzi telefona zvani no cilvēkiem, kas saka, ka, iespējams, redzējuši Līgu. "Saņemam ļoti daudz zvanu, un visu informāciju pārbaudām. Diemžēl vēlāk nākas konstatēt, ka sniegtā informācija nav pareiza un neko nepalīdz," vēsta "New India Express". Pirms divām dienām saņemta ziņa, ka viņa redzēta Adimalahturā, taču policijā secināts, ka arī šī vēsts ir kļūdaina.  Par jelkādiem panākumiem pazudušās meklēšanā klusē arī vairākas īpaši Līgas atrašanai izveidotas lapas feisbukā, tostarp jaunumu nav arī Līgas māsai Ilzei Skromanei. 

Jau vēstījām, ka Līga Skromane uz Keralu bija devusies 21. februārī kopā ar māsu Ilzi, lai piedalītos ajurvēdas kursos. Viņas uzturējās Dharmas Ajūrvēdas un dziedniecības centrā, kad 14. martā no rīta Ilze devās uz jogas nodarbību, bet māsa palika istabā, aizbildinoties ar galvassāpēm. Kad Ilze pēc stundas atgriezās no jogas, Līgas nekur nebija.

Pazudusī, kura cieta no posttraumatiskās depresijas, ir ļoti ievainojama un maiga, uzticas ikvienam, norāda viņas māsa, Viņas bažas pieaug ar katru brīdi, vēsta Īrijas latviešu portāls baltic-ireland.ie.

Meklēšanas laikā izdevies vien noskaidrot, ka kāds rikšas vadītājs Līgu pirms nedēļas pēc viņas lūguma aizvedis uz Kovalamas pludmali, kur ap pusdienlaiku viņu redzējuši divi liecinieki, bet vēlāk sievieti neviens nav redzējis.