foto: LETA
Dziesmu svētku rīkotāji ar 2 iesniegumiem vēršas policijā; izplata būtisku (!) aicinājumu biļešu īpašniekiem
Sabiedrība
2018. gada 5. marts, 14:18

Dziesmu svētku rīkotāji ar 2 iesniegumiem vēršas policijā; izplata būtisku (!) aicinājumu biļešu īpašniekiem

Jauns.lv

Dziesmu svētku rīkotāji uzsākuši problēmjautājumu risināšanu un tikušies ar SIA “Biļešu Paradīze” pārstāvjiem. Tāpat rīkotāji vērsīsies Valsts policijā ar diviem iesniegumiem, kā arī aicina cilvēkus nepublicēt attēlus ar savām biļetēm sociālajos tīklos. 

Kā portālu Jauns.lv informēja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, rīkotāji 5. martā tikās ar SIA "Biļešu Paradīze" pārstāvjiem, lai nodotu aktu par konstatēto SIA "Biļešu Paradīze" pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildu komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu, kā arī saņemt skaidrojumus par pakalpojuma izpildi, konstatētajām nepilnībām, kā arī iesūtītajām biļešu pircēju sūdzībām par biļešu iegādes procesu un lemtu par turpmāko rīcību. 

Rīt, 6. martā, plkst.10 Latvijas Nacionālajā kultūras centrā notiks preses konference, kurā svētku rīkotājs un SIA "Biļešu Paradīze" sniegs sabiedrībai skaidrojumu par pakalpojuma izpildi un tā trūkumiem. Preses konferencē piedalīsies arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji. 

"Svētku rīkotāji informē, ka  šodien vērsīsies Valsts policijā ar diviem iesniegumiem. Pirmais iesniegums ir par faktu, ka sludinājumu portālos tiek piedāvāts iegādāties biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem. Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc svētku biļetēm, rīkotājs pamatoti uzskata, ka var tikt veiktas krāpnieciskas darbības, viltojot svētku biļetes un piedāvājot tās sludinājumu portālos. Rīkotājs aicina Valsts policiju veikt resorisku pārbaudi, lai noskaidrotu iespējamus likumpārkāpumu faktus," informē Vasiļjeva.

Rīkotāji atklāj, ka otrais iesniegums ir par aculiecinieka video, kurā 2018. gada 3. martā ir fiksēts, ka "Sky More" veikala telpās SIA "Biļešu paradīze" kasē esoša persona, iespējams, darbinieces klātbūtnē, no atvilktnes paņem vairākas biļetes. 

"No video rodas priekšstats, ka persona ir, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli un ieguvusi svētku biļetes apejot noteikto biļešu tirdzniecības kārtību. Ņemot vērā to, ka nav identificējamas vai biļetes ir uz kādu svētku pasākumu, vai tās ir apdrukātas, kā arī, kas ir persona, kura veic šīs darbības, svētku rīkotājs Valsts Policiju lūdz veikt pārbaudi, lai noskaidrotu vai video attēlo likumpārkāpuma faktu," informē Vasiļjeva. 

"Vienlaikus aicinām cilvēkus nepublicēt attēlus ar savām biļetēm sociālajos tīklos. Biļetes svarīgākā sastāvdaļa ir svītru kods, kuru iegūstot no šādi publicētas biļetes, ir iespējams radīt viltotu biļeti, ar kuru pirmais apmeklētājs var iekļūt, bet atkārtoti nē. Biļešu skeneri pie ieejas pārbauda, vai kods ir pareizs, bet lielās plūsmas dēļ ne vienmēr var konkrēto biļeti aplūkot. Vēršam uzmanību, ka pēc pieredzes viltotas tiek arī kasēs izdrukātās biļetes," norāda rīkotāji.