Edmunds Krastiņš par Rimšēviča skandālu: reputācijas atgūšana ilgs vairākus gadus
112
2018. gada 28. februāris, 13:11

Edmunds Krastiņš par Rimšēviča skandālu: reputācijas atgūšana ilgs vairākus gadus

Jauns.lv

"Zinot, kā notiek kriminālprocesu attīstība Latvijā, un zinot, ka Latvijas Bankas prezidents neatkāpjas, tas viss iestiepsies šajā un nākošajā gadā,” bijušais Latvijas Unibankas viceprezidents, kādreizējais Valsts īpašuma ministrs un finanšu ministrs Edmunds Krastiņš sacīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", komentējot krīzes Latvijas banku sektorā, kā arī iesākto kriminālprocesu pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Krastiņš norādīja, ka pašlaik Latviju piemeklējušas vairākas krīzes. Viņš paredz, ka visilgākais laiks būs vajadzīgs, lai novērstu Rimšēviča aizturēšanas radīto krīzi.

"Šeit uzklājās viena otrai vairākas krīzes. Ja par "ABLV Bank" mēs tā kā redzam, kā tas ceļš iztaisnosies, tad par Latvijas Bankas prezidentu mēs vēl īsti neredzam, kāds būs tas risinājums," pauda Krastiņš.

Krastiņš uzskata, ka būs vajadzīgi vairāki gadi, lai Latvija atgūtu zaudēto reputāciju, īpaši tāpēc, ka par Rimšēviča skandālu atbildīgas ir valsts institūcijas, kas strādā visai lēni.

"Tur visa atbildība gulstas uz Latvijas valsts institūcijām – kā tas tiks risināts, kā tas tālāk izskatīsies, kā mēs savu reputāciju kaut kā nomazgāsim. Tas diemžēl būs process uz vairākiem gadiem," ir pārliecināts Krastiņš.