foto: Publicitātes
Jāņa Anmaņa personālizstādes “Gaismas ceļš” atklāšana Gastronomijas paviljonā
Runā Rīga
2018. gada 15. februāris, 17:04

Jāņa Anmaņa personālizstādes “Gaismas ceļš” atklāšana Gastronomijas paviljonā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Sestdien, 17. februārī, Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā, piedaloties Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam Ojāram Spārītim, Rīgas Domes pārstāvim, mākslinieka daiļrades cienītājiem un citiem interesentiem, tiks atklāta Jāņa Anmaņa personālizstāde “Gaismas ceļš”. 

Aicinām mediju pārstāvjus uz Jāņa Anmaņa personālizstādes “Gaismas ceļš” atklāšanas svētkiem sestdien, 17. februārī, plkst. 13:00 Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā, Centrāltirgus ielā 3, korpuss 2, Rīgā. Izstādes atklāšanas laikā J.Anmaņa kungs dalīsies savās sajūtās par laiku un darbu, kas veltīts Latvijas valsts, kultūras un mākslas pašaizliedzīgai attīstībai un veicināšanai. 

Atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Aināra Vildes pūtēju orķestris “Pažarnieku diksi”, Ineses Čačas vadītais meiteņu deju ansamblis “Vecrīga” un Lauras Tumases vadītais koris “Laime”.

Izstāde “Gaismas Ceļš” ir veltīta par godu Latvijas simtgadei, kuru visspilgtāk raksturo  mākslas darbs – glezna “Veltījums Dzimtenei”.   

Jānis Anmanis ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1970. gada. Vadījis Kultūras ministrijas ekspertu komisijā, kā arī bijis dažādu plenēru un redkolēģiju loceklis, Mākslas dienu vadītājs, kurš nodarbojies ar monumentālo glezniecību, grāmatu un preses izdevumu ilustrācijām. 1998. gadā mākslinieks tika apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. 

Izstādes atklāšanas svētkos tiek laipni gaidīti visi interesenti. Ieeja ir bezmaksas. Izstāde Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā būs apskatāma līdz 2018. gada 28.februārim.