Daugavgrīvas šosejā plāno izvietot pārvietojamo koksnes atkritumu smalcināšanas iekārtu
Runā Rīga
2016. gada 7. aprīlis, 11:54

Daugavgrīvas šosejā plāno izvietot pārvietojamo koksnes atkritumu smalcināšanas iekārtu

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 7. aprīlī, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par jaunas sadzīves atkritumu reģenerācijas iekārtas izvietošanu Daugavgrīvas šosejā 4e. Šeit paredzēts uzkrāt dažādas izcelsmes kokmateriālu un koka atkritumus, lai tos pārstrādātu šķeldā.

„Tas ir labs projekts, jo neizmantojamie koksnes atkritumi un krūmi, tiks pārstrādāti pieprasītā kurināmā produktā – šķeldā. Mēs viennozīmīgi atbalstām šādu „zaļo” projektu īstenošana un aicinām arī citus uzņēmējus attīstīt šādas idejas,” saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

SIA „Eko Energy” iecerējusi Daugavgrīvas šosejā 4e, kas atrodas ostas ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijā, uzkrāt zināmu daudzumu kokmateriālu un koka atkritumu, no kuriem pēc tam tiks ražota šķelda. Tiks izmantota  pārvietojamā universālā smalcināšanas iekārta, kas Rīgā paredz strādāt maksimāli 30 dienas gadā astoņu stundu darba režīmā un sasmalcināt aptuveni 6000 tonnu  kokmateriālu un koka atkritumu. Iegūtā šķelda uzreiz tiks nogādāta realizācijai gala patērētājam.

Gala lēmumu par jaunas sadzīves atkritumu reģenerācijas iekārtas izvietošanu Daugavgrīvas šosejā 4e pieņems Rīgas dome.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Evija Trifanova/LETA