Prokremliskā motokluba "Nakts vilki" Latvijas nodaļas vadītājs iekļauts melnajā sarakstā
Pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas pret Zaldostanovu tika noteiktas sankcijas, tās pamatojot ar to, ka šī kluba baikeri palīdzēja izvest no Krimas bijušās Ukrainas valdības locekļus, kuri bija aizbēguši kopā ar gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču.
112
2016. gada 7. aprīlis, 13:02

Prokremliskā motokluba "Nakts vilki" Latvijas nodaļas vadītājs iekļauts melnajā sarakstā

Jauns.lv

Prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" Latvijas nodaļas vadītājs Igors Lakatošs iekļauts tā dēvētajā melnajā sarakstā.

Iekšlietu ministrija apstiprina, ka Lakatošs iekļauts to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana un atrašanās Latvijas Republikā ir aizliegta. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Vienotība") pieņēmis lēmumu, balstoties uz drošības iestāžu atzinumu. Plašāka informācija patlaban netiek sniegta.

"Nakts vilki" jau ilgu laiku cieši sadarbojas ar Krievijas varas iestādēm. Šī kluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku "Ķirurgs" bija Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzticības persona prezidenta vēlēšanu laikā un 2013.gadā saņēma Krievijas Goda ordeni par patriotismu.

Pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas pret Zaldostanovu tika noteiktas sankcijas, tās pamatojot ar to, ka šī kluba baikeri palīdzēja izvest no Krimas bijušās Ukrainas valdības locekļus, kuri bija aizbēguši kopā ar gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču, kā arī piedalījās Ukrainas Jūras kara spēku štāba Sevastopolē un citu objektu sagrābšanā Krimas aneksijas laikā.

 

BNS / Foto: EPA/AFP/Reuters/Vida Press